Sonradan odaklama yapabilen kamera

Japon teknoloji devi Toshiba, mobil cihazlarda dijital fotoğrafçılık deneyimini geliştirecek yepyeni bir kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Dünyanın öncü teknoloji firmalarından biri olan Toshiba, yine yenilikçi bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Mobil cihazlara özel birçok donanımsal parça üretimini gerçekleştiren şirketin hedefindeki yeni teknoloji, mobil cihazlardaki kamera deneyimini bir adım öteye taşıyacak türden.
Şirketin üzerinde çalıştığı bu yeni teknoloji sayesinde, sadece 1cm inceliğindeki kamera modülleri, fotoğrafı çektikten sonra da odaklama yapmaya olanak tanıyacak. Yeni nesil mikro kameralar, yazılımsal ve donanımsal olarak tamamen Toshiba’nın patentli teknolojisini kullanacak.
2013 yılı içersinde üretimine başlanacağı belirtilen ürünlerin akıllı telefonlara ve tabletlere geliş sürecine dairse kesinlik kazanmış bir bilgi yok. Kameraların ne kadar başarılı olacağı, yeni özelliğin işlevselliği ve video kaydında nasıl işlerlik göstereceği gibi sorular ise henüz yanıt bulmuş değil.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/100497/yilin-en-iyi-mobil-oyun-ve-uygulamalari/)