"sonuçlar Koalisyonu Işaret Ediyor, Artık Ekonomi Ana Gündem Olmalı"

- İş dünyası temsilcileri, seçim sonuçlarının koalisyona işaret ettiğine dikkat çekerek, hükümetin bir an önce kurulması ve ekonominin ana gündem

- İş dünyası temsilcileri, seçim sonuçlarının koalisyona işaret ettiğine dikkat çekerek, hükümetin bir an önce kurulması ve ekonominin ana gündem yapılması çağrısı yaptılar.

Yazılı bir açıklama yapan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Türkiye’de genel seçimler, tüm dünya demokrasilerine örnek olacak şekilde yüksek bir
katılım ve büyük bir olgunlukla gerçekleştirildi" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

"Uzun süren bir seçim takvimi ve maratonu geride kalırken, seçmen tercihinin ortaya koyduğu sonuç herkes tarafından takdir ve saygıyla karşılanmalıdır. Ortaya çıkan seçim sonuçları ve parlamento aritmetiği çerçevesinde, yeni siyasi risk ve beklentiler yaratmayacak şekilde, ekonomiyi ana gündem maddesi yapan bir yaklaşımın, tüm siyasi partiler tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Böyle bir yaklaşım, seçmen iradesine karşı gösterilecek en tutarlı ve sorumlu davranış da olacaktır.”

Reklam
Reklam

"Hükümetin bir an önce kurulması kritik önem taşıyor"

Seçim sonuçlarının bir azınlık hükümeti veya koalisyon olup olmayacağına ilişkin bir
belirsizliğe işaret ettiğine değinen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Büyükekşi de, “Oluşan bu belirsizliklerin özellikle ekonomik görünümün negatif etkilenmemesi ve piyasalardaki oynaklığın ekonomiye daha fazla zarar vermemesi için hükümetin bir an önce kurulması kritik önem taşıyor" dedi ve ekledi:

"Ülkenin güçlü bir hükümetle yola devam etmesi kritik önem taşıyor. Dolayısıyla kısa süre içinde yapılacak görüşmelerde ortaya çıkacak mutabakat ortamı, siyasi ve ekonomik istikrarın tesisi açısından oldukça kritik ve belirleyici olacaktır. Türkiye çözüm sürecini ve AB’ye tam üyeliğe yönelik yürüyüşünü kararlılıkla devam ettirmelidir. Tüm siyasi partilerimizin bu hassasiyet içinde davranacaklarına inancımız tamdır.”

"ORtaya çıkan tablo koalisyon hükümetine işaret ediyor"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, seçimin ardından ortaya çıkan tablonun koalisyon hükümetine işaret ettiğini belirterek, tüm siyasi partilerin Türkiye’nin gelecek hedefleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İş dünyası temsilcileri olarak her fırsatta 2015’in zor bir yıl olacağını ifade ettiklerini
hatırlatan Burkay, “Seçimlerimizi, dünyada ekonomik ve siyasi konjonktürde önemli
parametre değişikliklerinin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirdik. Ortaya çıkan tablo,
koalisyon hükümetine işaret ediyor. Seçim sonuçlarının milletimize ve ülkemize hayırlı
olmasını diliyorum” dedi.

“ülkemizin hedefleri siyasi mücadelenin önünde olmalı”

Türkiye’nin nitelikli büyüme ve kalkınma hedefleri olduğunu belirten İbrahim Burkay, “Tüm siyasi partilerimiz ortaya çıkan bu kritik tabloda ülkemizin ortak hedefleri doğrultusunda hareket etmeli. Ekonomi ve kalkınma hedeflerimiz, siyasi mücadelenin önünde olmalı” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Global ekonominin rekabeti zorlaştıran koşulları ile mücadele ederken üretilecek iç sorunlar, Türkiye olarak önümüzde yeni bir engel olacaktır. Asgari müşterekler etrafında birleşerek ve ortak milli hedeflerimiz doğrultusunda çalışarak ulaşılamayacak hiçbir hedefimiz yoktur. Yeter ki sağduyu ve uzlaşma kültürü ile hareket edelim.”

Reklam
Reklam

"Fındıkta serbest piyasa devam ettirilmeli"

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören de, “Sektör olarak beklentimiz, fındıkta oluşturulan serbest piyasa ekonomisinin devamıdır" dedi ve şöyle devam etti:

"Sektörümüzde serbest piyasa ekonomisi oluşturulmadan önce 1 milyar dolar seviyesinde olan ihracatımız, bu uygulamanın devreye girmesinden sonra geçen yıl 2.3 milyar dolar seviyesine yükseldi. Gelecek yeni hükümetin de sektörümüz adına serbest piyasa ekonomisine müdahale edeceği kanaatinde değilim. Bu uygulamayla ihracatımızı hem miktar, hem de değer olarak artıracağımıza inanıyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: