Sony A99′un İlk Resmi!

Sony’nin uzun bir süredir konuşulan SLT A99 modeli ilk kez yüzünü gösterdi.

DSLR pazarında geçirgen aynalı SLT teknolojisine geçiş yapan Sony, geçtiğimiz yıldan bu yana optik vizörlü modellerin üretimini durdurmuştu. Bu hamleye paralel olarak SLT modellerinin sayısı ve yetenekleri arttı. Serinin tepesinde bulunan A77 ara model A65 ve giriş seviyesinde yer alan A37-A55 modelleriyle pazarda boy gösteren firma, sadece tek bir seviyede modele sahip değil: Tam kare sensörlü “profesyonel” seviye. Optik vizörlü tam kare modeller A850 ve A900 artık oldukça yaşlı ve Nikon-Canon modelleri karşısında hiç şansı kalmıyor.

Reklam
Reklam

Sony’nin tam kare sensörlü yeni modeli çok yakında gelecek gibi görünüyor. Üstelik firma A99 adını verdiği bu modeli de SLT teknolojisiyle üretiyor. Böylece Sony bünyesinde optik vizörlü modeller dönemi tam anlamıyla sona eriyor.

Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz Sony SLT A99, dün ortaya çıkan bir resimle ilk kez yüzünü gösterdi. Tasarım olarak A77′yi andıran bu modelin farklı olduğunu detaylara bakınca net biçimde görebiliyorsunuz. Üzerinde dahili flaş barındırmayan A99′un ön bölümde bulunan odak modu tekeri de farklı. Bunun yanında gövde olarak biraz daha geniş olan A99′un bayonet bölgesi üst bölümdeki Sony yazısına kadar düz bir şekilde ilerliyor. Arka bölümü gösteren bir resmi bulunmasa da A99′un bu konuda A77′ye çok benzeyeceği söyleniyor.

İddia edilen özellikler hakkında ise bir değişiklik yok: 24.3 tam kare sensör, SLT teknolojisi, OLED vizör, yani Bionz işlemci, 10 fps fotoğraf çekimi, AVCHD 2.0 formatı ile Full HD 60ps video kaydı.
Sony’nin A99 ile birçok farklı aksesuar sunarak özellikle gelişen video-DSLR pazarına yoğunlaşacağı söyleniyor. Zira özellikle video otofokus konusunda SLT teknolojisi oldukça başarılı. A99 için tahmin edilen fiyat 2800 avro civarında ki bu da rakipleri Nikon D800 ve 5D Mark III’den ucuz olacağı anlamına geliyor.

Reklam
Reklam

Sony A99′un 12 Eylül’de resmi olarak duyurulması bekleniyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/89315/teknoloji-dunyasi-bu-ofislerden-yonetiliyor/)