Sony LCD TV’lerini Toplatıyor!

Geçtiğimiz aylarda Japonya’da bir Sony LCD TV kullanıcısı itfaiyeye haber vermiş ve televizyonundan dumanlar çıktığında belirtmişti.

Bir parçanın aşırı ısınmasından kaynaklanan durum neyse ki bir yangına yol açmadı. Ancak aradan geçen süre içerisinde 11 kullanıcı daha benzer bir problem sebebiyle Sony’ye başvuru yapınca şirket harekete geçti.

Bugün yapılan resmi açıklamayla Sony, 2007 ve 2008 yılında üretilen bazı Bravia LCD TV modellerini geri çağırdı. Problem ilk olarak Japonya’da görülmüş olsa da bu televizyonlar dünyanın her yerinde satılıyor. Bu sebeple Avrupalı ve Amerikalı kullanıcıların da televizyonları listede yer alıyor olabilir.

Reklam
Reklam

Sony Bravia modellerini etkileyen sorun, arka aydınlatma için kullanılan bir transformatörün aşırı ısınmasından kaynaklanıyor. Isınma sebebiyle televizyondan dumanlar çıkabileceği belirtiliyor. Ancak şimdiye kadar bu olay sebebiyle yaralanan olmamış. Ayrıca Japonya dışında Sony’ye bu durumla ilgili bir şikayet gelmemiş.

Bu transformatör, 2007 yılından beri üretilen birkaç Bravia modelinde kullanılmış: Bravia KDL-40X5000, KDL-40X5050, KDL-40W5000, KDL-40V5000 and KDL-40V3000. Sony, bu televizyonları satın alan kullanıcılara e-posta üzerinden bir bilgilendirme gönderecek. Yerel Sony şirketleri de olayla ilgili kapsamlı açıklamalar yayınlayacak. Yani Sony Türkiye de bu konuyla ilgili kısa zamanda bir açıklama yapacaktır.

Sony’nin geri çağırdığı modellerin toplamı göz önüne alındığında 1.6 milyon LCD TV’nin durumdan etkilendiği görülüyor. Dünyanın en büyük 3. televizyon üreticisi konumundaki Sony’nin imajının bu olaydan nasıl etkileneceği de merak konusu.

[

****](http://www.scroll.com.tr/52998/windows-8-hileleri-sirlari-ipuclari-3/)

Reklam
Reklam