Sony ve Panasonic ortaklığın eşiğinde!

Açıklanan mali raporlar ile zararlarını bir bir duyuran uzak doğu firmalarından Sony ve Panasonic, geçtiğimiz yılın kaybedenleri arasındaydı.

Şimdilerde ise eski günlere geri dönmek için çareyi ortaklıkta buldular!

2011 yılı mali raporların açıklanması kimi firmaların yüzünü güldürürken, kimilerinin yüzünü kızarttı. Yüzü kızaran firmalardan biri Sony diğeri ise Panasonic’ti. Japonya’da yaşanan tsunami ve deprem felaketleri sebebiyle panel üretim fabrikalarının zarar görmesi, hammadde üretiminin sekteye uğraması gibi sebeplerden ötürü yükselen maliyetler firmaları zor duruma sokmuştu ki firmanın da zarar için benzer sebepler göstermesi ve benzer ürünlerde zarar ettiklerini buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Plazma panellerden vazgeçmeyen Panasonic, kullanıcıların LED TV’lere olan yoğun ilgisinden dolayı 10 milyar doları aşkın zarara uğrarken, Sony tarihinin en büyük zarar tablosuyla karşı karşıya kalmıştı. Hem Panasonic hem de Sony’nin son 1 yıl içinde akıllı telefon pazarına girmeye çalışması da farklı sektörlere ihtiyaçları olduğunun apaçık göstergesi.

Reklam
Reklam

Şimdilerde, televizyon panellerinin maliyetlerini aşağı çekmek, daha fazla televizyon ve OLED panel satışı yapabilmek için masaya oturan Sony ve Panasonic, sektörü etkileyecek bir kararın eşiğinde. Henüz herhangi bir anlaşma imzalanmış değil. Ancak yetkililer böyle bir anlaşmanın uzun vadeli olacağını dile getirdi.

[

**Google’dan 5 Yeni Akıllı Telefon!

**](http://www.scroll.com.tr/79059/googledan-5-yeni-akilli-telefon/)