Şoray, kamera karşısına geçti

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde çekilecek "Eczacı Suna" adlı film için beldeye gelen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, kendisine verilen sürpriz hediyeyi görünce şok oldu.

Bugüne kadar 200'e yakın filmde oynayan Türkan Şoray, bir maden işçisi gibi yıllarca çalıştığını ve büyük uğraşlar sonucunda bu başarıyı kazandığını söyledi. Çekim arasında Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu ziyaret eden Türkan Şoray'a belediyede bir sürpriz hazırlandı. Kendisi için hazırlanan sürpriz hediyeden haberi olmayan Şoray'a, Başkan İnceoğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı Salih Tozan ile birlikte "Dikmen Yıldızı" isimli film çekimleri için ilk kez 1961 yılında geldiği Akçay'da çekilen bir fotoğrafını hediye etti. Fotoğrafı görünce adeta tutulan Şoray, "Akçay'ı çok sevdim, bu beldede yaşamak isterim. Burada çok dost ve samimi insanlar var. Tabiatı çok güzel. Filmde spor kulübündeki bir sporcunun düğünü var. Düğünümüze herkesi davet ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Senaryosu ile yapım ve yönetmenliğini Edremitli Engin Ayça'nın yaptığı "Eczacı Suna" adlı filmde, Türkan Şoray ile birlikte Demir Karahan, Gülsen Tuncer ve Erol Mütercimler gibi sanatçılar rol alıyor. 1968 kuşağının bir aşk hikayesini konu alan filmde, İstanbul'da üniversitede okuyan ve birbirlerini çok seven iki gencin evlilik hayalleri 12 Mart muhtırasıyla yıkılır. Okulların kapanmasıyla ve öğrencilerin memleketlerine dönmesiyle devam eden filmde, Suna, memleketi olan Edremit'e gelir. Bir süre sonra babası vefat edince, babasının eczanesini işletmeye başlar. İlçenin en tanınmış avukatıyla evlenen Suna, uzun yıllar süren mutlu bir beraberlik sonrası, bir gün evlilik hayalleri kurduğu eski sevgilisiyle karşılaşır.

Filmin Akçay'daki çekimlerinin 10 gün süreceği öğrenildi.