Sorgudaki ilginç detay

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda imzası bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Albay Çiçek’in, sorgusunda kendisine gösterilen belgeyi eldivenle incelediği ortaya çıktı.

Çiçek belgeye parmak izi bırakmamak için böyle bir önlem aldığını söyledi

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin orijinalinde “ıslak imzası” bulunduğu ileri sürülen Albay Dursun Çiçek, 4 ay 11 gün sonra ikinci kez, önceki gün aynı nedenle tutuklandı. Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Çiçek, Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne kondu.

Tutuklanan Albay Dursun Çiçek’in, sorgusu sırasında kendisine gösterilen belgede parmak izlerini bırakmamak için eldivenle tuttuğu öğrenildi. Albay Çiçek’in bu belgeyi görmek istediğini savcılara söylemesi üzerine kendisine verilen belgeyi tutmadan önce eldivenlerini giyen Albay Çiçek’in bunun nedenini soran savcılara, “Çünkü size güvenmiyorum. Daha önce size defalarca başvurdum belgelerin üzerindeki parmak izlerinin alınmasını istedik. Ama siz taleplerimizi reddettiniz. Şimdi ben bu belgeyi elimle tutsam ve parmak izim buna geçse bunu benim aleyhime kullanabilirsiz. O yüzden ben eldivenlerimi kullanarak tutmak istiyorum” dedi. Albay Çiçek, eldivenlerini giydikten sonra belgeyi eline alarak inceledi.

Reklam
Reklam

‘Savcılığın yetkisi yok’

Albay Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik ise yaklaşık 3.5 saat süren savcılık sorgusunda öncelikle Anayasa’nın 145. maddesine göre savcılığın müvekkilini sorgulama yetkisi bulunmadığını bildirdiklerini, ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın, kendisini yetkili görerek soruşturmasına devam ettiğini kaydetti. Bu sırada savcılıktan, müvekkili Dursun Çiçek’in lehine olacak delillerin de toplanması ve bu manada söz konusu belgenin uzman referans laboratuvarlarına gönderilerek rapor alınmasının talep edildiğini anlatan Çevik, ancak savcılıkça bu taleplerinin de kabul edilmediğini aktardı.

Çevik, “hukuki dayanaktan yoksun” tutuklama talebiyle Çiçek’in Nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiğini belirterek, nöbetçi hakim İdris Asan’ın, müvekkili ve kendisinin yaptığı savunmayı CMK’nın öngördüğü şekilde tutanaklara geçirmediğini öne sürdü.