Sorgun Belediye Başkanı Şimşek’ten Yerel Gazetelere Ziyaret

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Sorgun’da bulunan yerel yayın yapan...

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Sorgun’da bulunan yerel yayın yapan gazeteleri ziyaret ederek kutlamada bulundu.

Ziyarette, basının demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemeyeceğini belirten Sorgun Belediye Başkanı Şimşek, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının, demokrasinin en etkili ölçülerinden birisidir. Bundan dolayı bütün basın mensuplarının Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şimşek, Sorgun’da doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini belirterek,“Şuanda doğalgaz hattı çekilmeyen bazı mahalle ve sokaklarımız bulunuyor. Sorgun yerleşim alanı olarak çok dağınık bir yere sahip olduğu için doğalgaz çalışmaları yapılacak bölgeler kışın yapılıyor. Daha sonrada ona göre malzeme geliyor ve belirlenen bölgelere doğalgaz hattı çekiliyor. Aslında öncelik olarak yapı kullanma izni olan yerlere verilmesi gerekirken birçok kişinin yapı kullanma izni bulunmuyor. Haliyle insanlar doğalgaz çektirmek istiyor. Tüp oldukça pahalı. Ancak yetkili firmanın daha önceki yaptığı program içeriğinde 5-6 kilometre hat çekmeleri gerekirken belediye olarak yaptığımız çalışmalarla şuanda çektikleri alan 10 kilometreyi geçti” dedi

Asfalt plentinin doğalgaza dönüşümü çalışmasının başladığını belirten Şimşek, “Muhtemel 10 güne kalmaz bayram öncesi bir deneme üretimi yapacağız. Özellikle Mevlana caddesinde yapılan alt yapı ve üt yapı çalışmaları nedeniyle yollar tamamen bozuldu. İnşallah bayram sonrası asfalt çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: