Sorgun Halk Eğitim Merkezi Kilim Dokuma Kursuna Yaşlı Ninelerden Destek Alıyor

Yozgat’ın Sorgun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kilim dokuma kurslarında, 70 yaşındaki nineler...

Yozgat’ın Sorgun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kilim dokuma kurslarında, 70 yaşındaki nineler kursiyerlere kilim motifleri, kök boyanın sırları ve geleneksel halı tezgahları hakkında bilgi veriyor.

Yozgat İş-Kur Müdürlüğü ile Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri kilim dokuma kursuna yoğun ilgi olduğunu belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, “Kursta özellikle köylerdeki ninelerden farklı modeller, kök boyası ve halı tezgahları konusunda bilgi aldık. Aldığımız bilgiler doğrultusunda yeni modeller, farklı tasarımlar ortaya çıktı” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşlı ninelerden sadece modeller ve renkler konusunda bilgi almadıklarını ifade eden Erol, "Kilim tezgahımızın biri bozulmuştu. Köyümüzün birinden bir nineyi getirerek kısa sürede sorunu giderdik. Ayrıca ne zaman ihtiyaç duysak hemen gelirler ve hiç bir ücret de talep etmezler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: