Sorgun İlçe Emniyet Müdüründen Vatandaşlara Hırsızlık Yuarısı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda...

Yozgat’ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Memiş, özellikle zemin katlarda oturan vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, vatandaşların evlerinin balkon kapılarını pencerelerini kilitlemelerini gerektiğini söyledi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların tatile gittiğini bu sebeple de hırsızlık olaylarında artma olduğunu belirten Memiş, “Bilhassa zemin katta oturan vatandaşların balkon kapılarını kilitlemeleri gerekirse balkon kapılarına demir yaptırmalarını gerekiyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşların ise imkanı varsa balkon kapılarına alarm sistemi taktırmaları daha güvenilir olur” dedi.

Reklam
Reklam

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımız özellikle gece yarılarında ve gündüz saatlerinde evlerinin camlarını açık bıraktığını, açık kapı ve pencerelerin hırsıza davetiye çıkardığını vurgulayan Memiş, “Her ne bahasına olursa olsun gece yatarken, gündüz evden bir yere giderken mutlaka camlarınızı ve evinizin balkon kapılarını kontrol edin. Ayrıca evden birkaç günlüğüne ayrılacağınız vakit mutlaka güvenebileceğiniz komşularınızı haberdar edin. İlçemizde gurbetçi vatandaşı oldukça fazla olduğu için tatile gelen gurbetçilerimizin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Evden ayrıldıklarında kapı ve pencerelerini sıkı sıkı kontrol etmelerini, ayrıca arabalarında bulunan değerli eşyalarını ve çantalarını yanlarından ayırmamaları gerekiyor. Böyle durumlarda yaşanabilecek hırsızlık olaylarında karşı vatandaşlarımızın mutlaka telefonla 155’i arayarak bilgi vermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz