Sorgun'a Yapılması "Bisiklet Ve Yürüyüş Yolu"

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçeye yapılması planlanan "Bisiklet ve Yürüyüş Yolu"nu yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ödenek beklediklerini

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçeye yapılması planlanan "Bisiklet ve Yürüyüş Yolu"nu yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ödenek beklediklerini söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçeye yapılacak olan bisiklet ve yürüyüş yolu için 750 bin liralık fon ayırdığını belirterek, ödeneğin tahsis edilmesi durumunda projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Eğriöz Deresi kenarına yapılacak Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun 3 kilometre civarında olacağını bildiren Şimşek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Genişliği zaman zaman 15 metreyi bulacak olan bu yolun dere kenarında kalan 7 metresi bisiklet yolu için, kalan bölümü de yürüyüş yolu olarak planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle bu bölge tamamen araç trafiğine kapatılacak. Yolun kenarları ağaçlandırılıp uygun olan yerlere dereye paralel şekilde küçük parklar yapılacak. Bu parklar dinlenmek amacının yanında bisikletlerin park edilmesi için de kullanılacak. Şu an orada Devlet Su İşleri'nin kanal ıslah çalışmaları sürüyor. Onlar bu yılın sonuna kadar çalışmalarını tamamlayacaklar. Sonra biz bu projenin yapımına başlayacağız. Bu yol her iki yönden ışıklandırılarak gece yürüyüş sporu yapmaya da uygun hale getirilecek."

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: