Sorgun'da 4 Imam Hatip Ortaokulu Açılacak

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun'da 4 imam hatip ortaokulu açılacağını belirtti.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun'da 4 imam hatip ortaokulu açılacağını belirtti.

Yazıcı, 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte bu okullarda eğitim öğretimin başlayacağını ifade ederek, 4 imam hatip ortaokulundan bir tanesinin ilçe dışında diğer kalanların ise ilçe merkezinde olacağını söyledi.

Yazıcı, Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yapılan yeni binaya Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu isminin verileceğini vurgulayarak, "Yeni eğitim öğretim sisteminin hayata geçmesiyle birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Bakanlığımızın ilçelere fen lisesi vermemesi nedeniyle İbni Sina Anadolu Lisesi'ni, fen lisesi olarak düşünülen TOKİ yakınındaki binaya taşıyacağız. Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yapılan bina Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu da yine imam hatip ortaokulu olacak. Şu anki İmam Hatip Lisesi bahçesinde bulunan ek bina ile Araplı beldesinde bulunan ve kullanılmayan eski binamızda gerekli tamirat ve tadilatlar yapılarak bu iki binayı da imam hatip ortaokulu yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yazıcı, Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yapılan binanın şu an çevre düzenlemesinin yapıldığını ve 15 gün içerisinde teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: