Sorgun’da 6.aşıklar Bayramı Yapıldı

Sorgun Belediyesi'nin katkılarıyla kısa adı SOYAŞAD olan Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği...

Sorgun Belediyesi'nin katkılarıyla kısa adı SOYAŞAD olan Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen Sorgun 6. Aşıklar Bayramı yapıldı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, il genel meclis üyeleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Durali Doğan, "Yozgat ve ilçelerinin çok sayıda aşık, ozan ve şair yetiştirdiğini belirterek, “ Fenni, Nazi, Hüzni Baba, Aşık Gülşani, Demli Molla gibi büyük şairlerin Yozgat'tan yetişmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

1996 yıllarında düzenlemeye başladıkları şiir şölenlerinin bugün Aşıklar Bayramı olarak gelenekselleştirildiğini ve bu yıl da altıncısını düzenlediklerini ifade eden Doğan, programa destek veren Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, aşıkların, şairlerin, birlik ve beraberliğimize vurgu yaptıklarını belirterek, “ Yozgat insanının her zaman geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanına, bayrağına bağlı olmuştur. Aşıklar Bayramı geleneğinin sürdürülmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program şiirlerin okunması ve aşık atışmalarıyla devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: