Sorgun'da "Aile Ve Gençlik Eğitimi" Konulu Konferans

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik  "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu konferans düzenlendi. Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul, Belediye Kültür Salonundaki konferansta, ailede huzur ve mutluluğun önemli olduğunu vurguladı. Ertuğrul, dünyanın en zengin insanının, ailesiyle huzurlu ve mutlu olan kişi olduğunu ifade ederek, gençlerin eğitiminde ailenin önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Çocukların yüzde 70'inin babayı, yüzde 30'unun da anneyi örnek aldığını, ailede babanın rolünün daha etkili olduğunu belirten Ertuğrul, şunları söyledi. "Mutlu ve sağlam adımlarla geleceğe ışık tutan genç nesillerin temelleri ailede atılır. Bu doğrultuda da öğrenci, öğretmen ve veli yaklaşımı son derece önemlidir. Aile ortamı gerçek bir okuldur. Çocukların anne ve babalarıyla, anne ve babaların da çocuklarıyla yaşadığı problemleri, günlük hayattan kesitlerle ortaya koyarak çözmesi gerekir. En güzel hayat, sevgi ve huzuru yakalamış aile ortamında yaşanan hayattır. Nasıl bir anne baba olursanız, öyle çocuklara sahip olursunuz. Çocuklar duyduklarını değil, yaptıklarınızı uygular."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: