Sorgun’da Arakan İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Arakan'da yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası düzenlendiklerini söyledi.Sorgun Kaymakamı...

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Arakan'da yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası düzenlendiklerini söyledi.

Sorgun Kaymakamı Kılıç, Arakan bölgesinde yaşayan Müslüman halka karşı son dönemde artan şiddet hareketleri nedeniyle, bir çok Müslüman'ın evlerini, yurtlarını terk ederek mülteci durumuna düştüğünü ve çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “ Mülteci durumuna düşen bu Müslümanlar komşu ülkelere sığınmaya çalışmakta, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık gibi tehlikelerle karşı kaşıya kalmaktadırlar. Bu sebeple kaymakamlığımız ilçemizde 2 ay süreyle bir yardım kampanyası başlatmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Kampanyanın İlçe Müftüsü Fikret Ekinci başkanlığında yürütüleceğini ifade eden Kılıç, "İlçemiz genelinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret Ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sorumlu kurul oluşturulması, kampanya süresince Sorgun Ziraat Bankası, Sorgun Halk Bankası ve Sorgun Vakıflar Bankası şubelerinde hesap açtırılması kararlaştırıldı. Toplanan bu paraları Başbakanlığımızın genelgesinde belirtilen hesap numaralarına yatıracağız.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: