Sorgun’da Delibaş Ve Eğriöz Dere Yatakları Temizleniyor

Yozgat’ın Sorgun İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezinden geçen Eğriöz ve Delibaş dere yataklarında temizlik çalışmaları...

Yozgat’ın Sorgun İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezinden geçen Eğriöz ve Delibaş dere yataklarında temizlik çalışmaları başladı.

İlçe merkezinden geçen Eğriöz ve Delibaş dere yataklarının her yıl düzenli bir şekilde temizliğinin yapıldığını belirten Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle ilçe merkezinden geçen iki dere yatağında temizlik çalışmalarımız başladı. Dere yataklarının yakınlarında oturan bazı vatandaşlarımız, çöplerini buraya atıyor. Bu da hem görüntü hem insan sağlığı açısından sorun oluşturuyor, ayrıca su taşkınlarına sebep olabiliyor. Bunu önlemek için derelerde temizlik çalışması başlattık.” dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşları çöplerini derelere atmaması konusunda da uyaran Belediye Başkanı Şimşek, “Sağlımızı korumak için çöplerimizi derelere değil, belediyemizin bırakmış olduğu konteynırlara atmalarını istiyoruz. Temizlik işçilerimiz günlük temizlik yapıyor, ancak derelere atılan çöplerin toplanması çok zor oluyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: