Sorgun'da Diyabet Taraması Başlatıldı

Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından diyabet taraması başlatıldı.

Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından diyabet taraması başlatıldı.

Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Fulya Efe, "Diyabet ve Obezite Haftası" nedeniyle yapılan taramayla, diyebet hastalığının öneminin vurgulanması amaçlandığını söyledi.

Bir hafta sürecek diyabet taramasında şu ana kadar 147 vatandaşın taramasının yapıldığını bildiren Efe,diyabetin dünyada Türkiye'de önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hayata geçirilen "Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı" çerçevesinde gerçekleştirilen diyabet taramasının Hükümet Konağı girişinde yapıldığını kaydeden Dr. Fulya Efe şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Halk arasında Şeker Hastalığı'da denilen diyabet, insülin hormonunun yokluğu veya yetersiz olması durumunda kan şekerinin hücre dışında ve kanda yükselmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı insanlarda çok su içme, sık sık idrara çıkma, çok yemek yeme, kilo kaybı, görme bulanıklığı, aşırı kaşıntı, tekrarlayan enfeksiyon, mantar enfeksiyonu belirtiler gösterir. Her yıl 14 kasımda 'Diyabet Günü' aktiviteleri olarak tüm dünyada gerçekleştirilen etkinlikler, obeziteyi de kapsayacak şekilde bu yıl 12-18 kasım tarihleri arasında 'Diyabet ve Obezite Haftası' olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda bu diyabet taraması başlatılmıştır. Önümüzdeki pazar günü akşamına kadar sürecek olan diyabet taramasına bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Taramaya gelecek vatandaşlarımız aç karnına gelirlerse daha iyi olur. Ancak tok karnına da bu kontrolü yaptırabilirler."

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: