Sorgun’da Kardeşlik Ve Dostluk Şöleni

Yozgat Eğitimciler Derneği(YEGDER) tarafından organize edilen 'Herkes O'nu Okusun', 'Peygamber Efendimizin Hayatı' konulu yarışmaya Sorgun'dan...

Yozgat Eğitimciler Derneği(YEGDER) tarafından organize edilen 'Herkes O'nu Okusun', 'Peygamber Efendimizin Hayatı' konulu yarışmaya Sorgun'dan katılarak dereceye girenlere ödülleri verildi. Program, kardeşlik ve dostluk şöleni havasında geçti.

Sorgun Belediye Meydanı'nda Yükselen Sorgunu Kalkındırma Derneği (YÜKSODER)’in organize ettiği programa Kaymakam Levent kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Özürlüler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarının başkanları, temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı. Açılış, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. YÜKSODER Başkanı Abdulkadir Ekim açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Her şey bir şeyi okumakla başlar. Efendimiz (as) 'Oku' emriyle kâinatın sırlarını okumasaydı, şimdi insanlığın hali nice olurdu. İnsanlık Efendimiz’e gelen oku emriyle kendini buldu.”

Reklam
Reklam

Programda, nisan ayında yapılmış olan 'Peygamber Efendimizin Hayatı' konulu yarışmada dereceye girenlere kategorilerine göre ödüller verildi. İlk on yarışmacı yerine ilk yirmiye giren yarışmacılar bisikletten dizüstü bilgisayarına, akıllı telefondan MP4 çalara, hediye çeklerine varana kadar çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Yozgat genelinde bu sınava katılım 15500 civarında olduğu, Sorgun’da toplam katılımın yaklaşık olarak 5500 kişi olarak belirlendiği bildirildi.
Ayrıca esnaflardan 'Peygamber Efendimiz(sav)’in Hayatı' konulu kitaptan yarışmaya katılıp dereceye girenlere de plaketleri verildi. Programda geceye sponsor olarak destek veren esnaf ve kuruluşlara da yine şükran plaketi taktim edildi.

Sponsorlar adına konuşma yapan eczacı Ergin Gül, “Sorgun’un manevi ikliminin mimarları aramızda, hepsine hoş geldiniz demek istiyorum. Samimi olarak şunu söylemek isterim ki; sponsor dediğimiz şey aslında Allah nimetlerini üzerimize sağanak sağanak yağdırıyor, biz de bunun çok az bir miktarını O’nun hizmetine harcıyoruz. İnşallah günahlarımızın bir kısmına kefaret olur, umudumuz, duamız budur.” diyerek duygularını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Levent Kılıç ile Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, her bir katında Müslümanlarda bulunması gereken hasletin anlamı olan sevgi, dostluk, şefkat, merhamet, kardeşlik, birlik, beraberlik, yardımlaşma, vefa yazılı pastayı birlikte keserek alanda bulunan davetlilere ikram ettiler.

Kaymakam Levent kılıç, “Bu faaliyeti gerçekleştirdikleri için ve Peygamber Efendimiz’in hayatını çocuklarımıza okuttukları için YEGDER, YÜKSODER ve ASGİAD’a çok teşekkür ediyorum. Oturduğum yerde programı izlerken kafamda Sorgun’un güzelliklerini düşündüm. Bütün tatlar, lezzetler aşçılar burda. İnşallah birlik ve beraberlikle güzel yemekler, lezzetler ortaya çıkar. Bu geceyi tertip edenlere, davet edenlere, katılanlara tüm Sorgun halkına teşekkür ediyorum böyle bir gece yaşattıkları için, herkesten Allah razı olsun. Seneye katılımın daha yüksek olmasını temenni ediyorum. Sorgunumuzda güzel şeyler oluyor, dernekler kuruluyor, gönüllü kuruluşlarımız var, yine eğitim anlamında güzel çalışmalar var. Müftülüğümüzün güzel çalışmaları var, köylerde ve merkezde 4500 kişiye yakın kadın Kur’an öğrendiler. Yine bilim olimpiyatlarında Yozgat’ta Özel Ergin Koleji’nde 40 öğrenciye ödül verildi, bu öğrencilerin 21 tanesi Sorgunumuzun öğrencileridir. Sorgun her konuda birinciliği elden bırakmıyor; voleybolda, atletizmde yine keza basketbolda 12 Dev Adam Basketbol takımımız Türkiye birincisi oldu. Tekvandoda Türkiye birinciliğimiz var. Bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece çok şeyler yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise “Rabb'ime şükürler olsun, 15000 öğrencinin 5500’ü Sorgun'dan. Dünya karışıklıklar içerisindeyken ülkemizde güzellikler yaşanıyor. Onlardan birini bu gece yaşıyoruz. Hocaefendilerimizin hepsi burada, Sorgunumuzda yüce dinimizi, kelamı kadimi, öğretiyor ve yaşatıyorlar. Gün geçtikçe Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakını Türkiye’de ve beldemizde öğretme gayreti içerisindeler. Eğitim gönüllülerine burada teşekkür ediyorum, dünyada kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, memleketimizin örf ve adetlerini tanıtıyorlar ve güzel ülkemizi dünyaya sevdiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Özel Çağrı Derneği Talebe Yurdu adına Ahmet Temirci, Dosteli Derneği'nden Osman Tüzüner, Altınoluk Yayın Grubu adına Duran Durmuş, Özel Fatih Talebe Yurdu adına Ahmet Gurbet, Sorgun Anadolu Kültür Vakfı adına Salih Şener, Dost Gönüller Derneği adına Ömer Esmek, Sorgun Engelliler Umut Derneği adına Süleyman Özdemir, Tepebağ Hizmet Vakfı adına Bahattin Avcı, Ahmet Şeker Din Kültür ve Hizmet Vakfı adına Şevket Taşkıran, Zinde Gençlik Spor Kulübü adına Ahmet Turan Dinçer ve program organizasyonunu üstlenen Maltepe Dershanesi Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Kılısarı, Kaymakam Levent Kılıç’ın elinden şükran plaketlerini aldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz