Sorgun’da Nöbetçi Kuaför Uygulaması

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede bulunan bayan ve erkek kuaförler için bugün itibari ile "Nöbetçi Kuaför" uygulamasını başlattı.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede bulunan bayan ve erkek kuaförler için bugün itibari ile "Nöbetçi Kuaför" uygulamasını başlattı. Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, oda olarak ilçede bir ilke öncülük ettiklerini, bugünden itibaren hem bayan, hem de erkek kuaförlerinde, "Nöbetçi Kuaför" uygulamasına geçildiğini söyledi. Pazar günleri erkek kuaförlerinin, salı günü ise bayan kuaförlerinin nöbetleşe çalışacaklarını belirten Aktaş, şu ifadeleri kullandı: “Bu gün itibari ile erkek kuaförleri pazar günü, bayan kuaförleri ise salı günleri Nöbetçi Kuaför uygulamasına geçiyor. Hizmet sektöründe yer alan esnaflarımızın büyük çoğunluğu uzun ve yorucu çalışma şartları yüzünden gerek aileleri ve gerekse sosyal yaşantılarına zaman ayıramamaktadır. Bizde bu bağlamda esnafımıza azda olsa nefes aldırmak adına ve halkı da mağdur etmeyecek şekilde, Nöbetçi Kuaför uygulamasına geçmeye karar verdik. Bu hafta sonundan itibaren bu uygulamayı başlattık. Ümit ediyorum bu uygulama ile kuaförlerimiz ve halkımız çok rahat eder. Uygulamamızın diğer esnaf guruplarına örnek teşkil etmesini ve birlik beraberlik içerisinde, nice güzel uygulamalara imza atmamıza vesile olmasını dilerim. Her şey esnafımız için. Bu gün üç erkek kuaförünün nöbetçi, oda olarak bunların haricinde açık olan salon var mı diye denetimlere çıkacağız. Bugün çıktığımız denetimde, nöbetçi kuaförler dışında açık bulunan birkaç işyeri tespit ettik. Bu arkadaşlarımızı ilk etapta uyardık. Bu durumun tekrarında kendilerine cezai işlem uygulayacağızımızı söyledi.” Uygulamadan memnun kaldıklarını belirten nöbetçi berberlerden Emre Ulus ise işleri dolayısıyla hafta içerisinde tıraş olma olanağı bulamayan birçok insanın nöbetçi berber sayesinde çok rahat edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: