Sorgun'da Proje Sergisi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, TÜBİTAK tarafından ortaokullar arasında düzenlenen proje yarışmasına katılacak çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, TÜBİTAK tarafından ortaokullar arasında düzenlenen proje yarışmasına katılacak çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.

Şehit Önder Muratoğlu Ortaokulu'ndaki serginin açılışına, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Memiş Yakın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın yarışmasına Sorgun'dan iki okulun katılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Şehit Önder Muratoğlu Ortaokulu'nun da sergi için 42 proje hazırlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu projelerin 23'ü matematik dalında, 19'u ise fen bilimleri dalında. Hazırlanan projelerin hepside birbirinden güzel. Ancak 'Uyutmayan Şapka Projesi' ile 'Yedek Tekerlek Ne İşe Yarar Projesi' gerçekten çok dikkat çekici. Zaten Yedek Tekerlek Ne İşe Yarar Projesi önümüzdeki hafta Kayseri'de yapılacak olan bölge sergisine katılacak. Bu projede 5. tekerlek yokuş inerken devreye giriyor ve araçların daha az yakıt harcamasını sağlıyor. 'Uyutmayan Şapka' ise uykusu gelen sürücülerin başları aşağıya düşer düşmez alarm vererek sürücüleri uyarıyor. Bu şekilde sürücülerin direksiyon başında uyumamaları sağlanıyor. Ben bütün öğrencilerimizi böyle güzel projeler ürettikleri için kutluyorum."

Kaymakam Kılıç, daha sonra "Uyutmayan Şapka'yı giyerek deneme yaptı.

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: