Sorgunlu Gençler “hayat Boyu Öğrenme Programı” Kapsamında Almanya’ya Gidecek

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortak olduğu ve Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat...

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortak olduğu ve Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde temel mesleki eğitim almış mezun işsizler ve işe yeni başlamış stajyerlere destek verilecek.

Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde uluslararası düzeyde standartlara uygun serbest çalışma (Freelance) yeterlikleri kazandırılması’ projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı LDV Hareketlilik Projeleri 2012 teklif çağrısı döneminde kabul edildi. Bilişim teknolojileri alanından mezun olanların işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki beceriler kazanarak istihdam edilebilmeleri ve uluslararası boyutta rekabet edebilme güçlerinin artırılmasının amaçlandığı projede, 80 kişiye eğitim verilecek. Proje kapsamında, Sorgun’dan 7 kişi Almanya’nın Duisburg kentine gidecek.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgi açıklama yapan Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, Bilişim teknolojileri alanında mesleki eğitim alan, imkansızlıklar nedeniyle yeterince pratik eğitim ve girişimcilik eğitimi alamayan öğrencilerin beceri eğitimi almalarını sağlayarak istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amaçlandığını belirterek, “ Projenin diğer bir hedefi ise mesleki eğitim sistemlerinin işgücü piyasasının taleplerine duyarlılığının artırılması ve iş dünyası ile mesleki eğitim temsilcilerinin birlikte çalışma becerilerini geliştirmektir. Proje kapsamında yararlanıcılara beceri eğitimlerinin yanında istihdam edilebilirliklerini artırıcı bir kariyer eğitimi de sunulacak. Yararlanıcılara son yıllarda Freelance olarak bilinen bireysel proje, tasarım, yazılım üreten ve geliştiren, bağımsız olarak firmalara, kişilere, kurumlara işler yapabilmeleri yönünde eğitim almaları sağlanacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: