Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), tarafından yürütülen "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" kapsamında anket çalışması yapılacak.

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), tarafından yürütülen "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" kapsamında anket çalışması yapılacak.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ile desteklenen "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi kapsamında", ekosistem ve yerel ekonomi açısından arz-talep dengelerinde yaşanan sorunların anketle belirleneceği anlatıldı.

Reklam
Reklam

SAD tarafından yapılacak anket çalışmasının konuyla ilgili uzmanlar tarafından projenin yürütüldüğü Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde uygulanacağı bildirine açıklamada, anket çalışmasıyla projenin alanda yarattığı değişim ve etkilerin ölçülerek bundan sonraki çalışmalarda verim artışı için ölçü ve metot belirlemede referans noktaların saptanacağı kaydedildi.

Açıklamada, çalışmanın önemli bir özelliğinin de özellikle tüketici kesim üzerine yoğunlaşması olduğu ifade edildi. Anketle balıkçılığın ve denizin tüketici kesim tarafından nasıl algılandığı belirlenirken, arz-talep ilişkilerinde ekosistem ve yerel ekonomi aleyhine gelişen zayıf halkalar da tespit edilecek. Bu tespitler sadece uzmanlarca değil ankete katılan vatandaşlar tarafından da yapılacak.

-"Nesli tehlike altındaki türler belirlenecek"-

Anket çalışmasıyla bölge halkının deniz koruma faaliyetlerinde rol ve sorumluluk alma kapasitesi belirlenirken, nesli tehlike ve ileri seviyede tehlike altındaki türler hakkında bilinç oluşturulmasının amaçlandığı kaydedildi. Sorun ve çözümlere yönelik algı ve kanaatlerin geliştirilmesine de katkı sağlayacak olan çalışmanın haziran ayına kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: