"Sorumluluk Fiskobirlik'in"

ORDU (İHA) - Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, 1 milyon 615 bin lira olarak belirlenen fındık fiyatı için Fiskobirlik'i suçladı. Türker, Fiskobirlik yöneticilerini bürokratlara yanlış istatistik ve rakam vermekle, eylem yapan milletvekillerini de siyaset oyunu oynamakla suçladı.

Ordu'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Masum Türker, fındık fiyatı üzerinde yapılan tartışmaları değerlendirdi. Türker, fındıkta sanıldığının aksine IMF'nin bir rolü olmadığını, bütün yapılanların devlet politikası olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bakan Türker, IMF'nin fındıkta destekleme istemediğini, aksi takdirde Dünya Bankası'ndan alınacak 600 milyon dolarlık kredinin verilmeyeceğini ifade ederek, "Şu bilinmelidir ki, fındık bundan sonra Fiskobirlik'in sorumluluğu altındadır. Devlet fındık işini tamamen birliklere devretti. Fındık konusundaki bütün organizasyon ve taban fiyatını belirlemek olayı da tamamen Fiskobirlik'tedir. Ancak onlar işi siyasete döktüler" dedi.

Fiskobirlik ve ziraat odalarının bürokrasiye yanlış istatistikler verdiklerini söyleyen Bakan Türker, bunun sonucunda çıkarılan kararnamenin yanlışlığını sonradan farkettiklerini, ikinci kararname ile durumu kurtardıklarını söyledi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durusu'yu sorumsuz davranmakla suçlayan Bakan Türker, "Beni suçlamadan önce önüne baksın. Gitsin fındık için önlem alsın. Bu işi yapmayacaksa anahtarı bırakıp gitsin. Fındık serbest piyasada verdiğimizin üzerine çıkamıyorsa bunu Fiskobirlik takip etmeli ve önlem almalı" diye konuştu. Fındık fiyatı için tepki veren milletvekillerini de eleştiren Devlet Bakanı Masum Türker, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meclis'te oturma eylemi yapıyor. DSP Giresun Milletvekili Hasan Aygün sadece yanıma bir uğradı. ANAP Ordu Milletvekili Sefer Koçak, 40 köyün muhtarını alıp yanıma geldi. Bu kadar. Hiç alakası olmayan insanlar fındığa sahip çıkmaya başladı. Üstüme fazla gelmesinler her şeyi açıklarım."