Sorunları Ve Çözümleriyle Tokat Paneli

Tokat Vakfı ve Tokat Dernekler Federasyonu (TOK-FED) işbirliğinde Ankara'da "Sorunları ve Çözümleri ile Tokat...

Tokat Vakfı ve Tokat Dernekler Federasyonu (TOK-FED) işbirliğinde Ankara'da "Sorunları ve Çözümleri ile Tokat Paneli" yapıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı Kamil Dündaroğlu, Tokat'ın üst yönetimini, Ankara'da ki bürokratlar, siyasiler ve işadamlarıyla birleştirme hassasiyetiyle hareket ederek paneli gerçekleştirdiklerini söyledi. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin mevcut durumu hakkında bilgi vererek mütevazi şartlarda 1992 yılında kurulan üniversitenin, kuruluşunun 20. yılında bölgenin en önemli kurumlarından birisi olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Sayıştay Başkanı ve eski Tokat Valisi Recai Akyel ise küresel rekabet ortamı içerisinde Tokat'ın kendine özgü rekabet edebileceği pek çok değerleri olduğuna dikkat çekerek, "Bunları keşfedip, bunlar üzerinden bir kalkınma modeli geliştirmemiz lazım. Bir zincirin dayanma gücü o zincirin en zayıf halkasına bağlıdır derler. Bununla şunu ifade etmek istiyorum. Bu kalkınma modelinde herkesin kendine düşen katkıyı sağlaması lazım. Çünkü bu bir sistemdir. Herkesin kendine düşen bir sorumluluğu ve yükümlülüğü var. Herkes üzerine düşen sorumluluk ve yükümlülükleri layıkıyla yerine getirirse sağlıklı ve sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleşir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru da Tokat'ın gelişmesi ve Türkiye'nin her tarafından kabul görmesini ümit ettiklerini söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Aslan ise Tokat'ı bir sanayi şehri yapmak mümkün değil ama Tokat'ın Türkiye'de en güzel tarım yapmaya müsait topraklara sahip olduğunu belirterek, "Tarım yaparken de tarımla ilgili alışageldiğimiz klasik tarım anlayışından artık çıkmak durumundayız. Teknolojik tarım yapmak zorundayız. Bunun dışında ikinci önemli bir özelliğimiz de turizmdir. Tokat'ı bir turizm kentine dönüştürmekte mümkündür" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Son olarak kürsüye gelen Vali Yılmaz, insanların hamasi duygularla memleketi de olsa para yatırmak istemediğine dikkat çekerek, "Tarım ve turizmle ilgili hemşerilerimizin hassasiyet göstermesini, bölgemizle ilgili yatırım yapılacak alanlarda yatırımı öncülük etmelerini istiyoruz. Biz bu panelde bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili fikirler edineceğiz. Buradaki çalışmalarda yapılacak değerlendirmelerde belki çok küçük bile olsa önemli, neticesine baktığımızda can alıcı hadiseler buradan çıkıyor. Tokatla ilgili fikir söyleyecek tüm arkadaşlarımızın bunları paylaşması önemli kazanımlara sebep olabilir. Tokat diasporasını oluşturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından 2 oturum halinde "Sorunları ve Çözümleri ile Tokat Paneli" yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: