'Sorunların Olduğu Bir Toplumda Suç Işlenme Ihtimali Yüksektir'

Karabük Valisi İzzettin Küçük, sinirli bir adamın kavga etme ihtimali ne kadar yüksekse, sorunların olduğu...

Karabük Valisi İzzettin Küçük, sinirli bir adamın kavga etme ihtimali ne kadar yüksekse, sorunların olduğu bir toplumda da suç işlenme ihtimalinin çok yüksek olacağını söyledi,

Karabük Baro Başkanlığı tarafından hazırlanan, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hibe alınarak, Karabük Valilik AB Koordinasyon Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kardemir D.Ç Karabükspor Kulübünün destek verdiği ‘Aile İçi Şiddete Son’ projesi Karabük Polisevi’nde düzenlenen bir program ile tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Programa Vali İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Vali İzzettin Küçük, programda yaptığı konuşma da sinirli bir adamın kavga etme ihtimali ne kadar yüksekse, sorunların olduğu bir toplumda da suç işlenme durumunun çok yüksek olduğunu ifade ederek, “ Özellikle aile içinde yaşanan şiddet çok önemli bir konu. Bu şiddet ortamı yuvayı dağıtıyor, arkasında pek çok enkaz bırakıyor. Bu çok önemli bir konu. Bu konunun üzerine toplum olarak hep birlikte gitmeliyiz. Allah erkeklere kas gücünü himayeleri altındaki kişileri koruma ve kollamaları için vermiştir. Bu kuvveti, koruması altındaki kişilere yönelten bir erkek var oluşuna ihanet etmiştir. Ama toplumda maalesef böyle insanlar var. Bu insanlarla toplum olarak mücadele etmeliyiz. Toplumda bir zihniyet uyanışı yapmamız gerekiyor. Ayıplanmayan, cezalanmayan şey toplumda artık normalleşir. Bu bakımdan bunu yapan erkeği herkes kınamalı, ayıplamalıdır. Ben bu projenin başarıyla yürütüleceğine inanıyorum ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin ise, Karabük’te meydana gelen olayların yüzde 16 oranında bir artış gösterdiğini belirterek, "Bu olaylar genel hatları ile asayiş şubenin işi. Artışa rağmen Türkiye geneli ortalamalarına baktığımızda konumuz oldukça iyi. Gözaltı durumlarına baktığımızda organize şubenin konularında artış ve buna bağlı olarak ta gözaltı sayılarında artış gözleniyor. Konularımızda daha başarılı olmak adına planlı operasyonlara yöneldik. Böylece hem yakalanan şahıs bazında hem de tutuklama oranlarında artış sağlandı. En iyi bilgi kaynağımız olan 155 Polis İmdat hattının kullanımında bizim için çok önemli. Fakat 5 bin 70 adet gereksiz çağrı mevcut.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje ile ilgili tanıtım yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: