SOS'tan Anneler Günü'ne özel kutlama

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından Anneler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Sosyal...

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından Anneler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı ile Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kocatepe Kültür Merkezi’nde ortaklaşa yapılan programa Nevin Gökçek’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Ankara milletvekilleri Ülker Güzel, Nurdan Şanlı, Tülay Selamoğlu, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında konuşan Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, çok duygulandığını belirterek, “Anneler sadece bir gün, bir hafta anılmakla olmaz. Annenin her saniye, her dakika düşünülmesi gerektiğine inanan insanım. Nasıl bizler evlatlarımızı her saniye, her dakika düşünüyorsak, çocuklarımızın da aynı şekilde bizleri her saniye her dakika düşünmeleri gerekir.” dedi.

Son zamanlarda insanların değer yargılarının değiştiğini anlatan Nevin Gökçek, “Bazen anneler, babalar itilip kakılmakta, hatta ve hatta hiç adı bile anılmamakta. Ben böyle kişilere şu nasihatta bulunmak istiyorum. Anne ve babalar cennetin kapısının bekçileri. Onlar müsaade etmezse asla cennete giremeyeceğiz. Dinimiz bu kadar güzel, en güzel değeri annemize babamıza vermişken biz neden hata yapıyoruz?” diye konuştu. Annenin aile içindeki önemine değinen Nevin Gökçek, “Bir evde babaya bir şey olduğu zaman o ev dağılmıyor, ama anneye bir şey olduğu zaman o ev darmadağın oluyor. Onun için Rabb'im analarımızı başımızdan eksik etmesin.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKÇEK: ANNENİZİN KIYMETİNİ BİLİN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de tüm Annelerin Gününü kutlayarak, şunları ifade etti: “Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz demişler. Anasını kaybedenler bunu çok daha iyi bilir. Ben annemi yıllar öncesi, 93’te kaybettim. O gün bugün Annemin hasretiyle yanarım. Öylesine kıymetini bilin ki katiyen kendisine uf bile demeyin öf bile demeyin.”

Hadislerden örnekler veren Melih Gökçek, anne babalara iyi bakılması ve rızalarının alınması gerektiğini söyledi. Anne babasına iyi bakanın ömrünün de uzun olacağına değinen Başkan Gökçek, “Cennet anaların ayakları altındadır. Ne kadar saygı göstersek, hürmet etsek yine de görevlerimizi iyi yapmış olamayız. Onun için size Allah uzun ömürler versin, Allah analarınızla, babalarınızla mutlu yaşamayı nasip etsin ve Anneler Günü'nüz kutlu olsun.” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nı böyle bir etkinlik düzenlediği için kutlayarak, annelerin yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Güldal Akşit’e katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra Anneler Günü ile ilgili şiir okunarak salonda duygusal anlar yaşandı. Şehit annesi ailelerin de bulunduğu programda şehit aileleri sahneye davet edilerek Nevin Gökçek tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Altındağ ilçesinde bulunan ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve öykü dallarında anneler günü temalı yarışmada dereceye girenleri ödülleri dağıtıldı. Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından birinci olan öğrencilere çeyrek altın verilirken, ana okulu öğrencilerinden dereceye girenlere oyuncak araba ve bebek hediye edildi. Daha sonra Zübeyde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlama programı Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün defile gösterisi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: