Sosyal Ağ Sosyal Tuzak Projesi

Sivas Eğitimciler Derneği bünyesinde kurulan Sosyal Gelişim Grubu tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansının kabul...

Sivas Eğitimciler Derneği bünyesinde kurulan Sosyal Gelişim Grubu tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansının kabul edip finanse ettiği Eylem 1,2 Gençlik Girişim Projesi " Sosyal Ağ Sosyal Tuzak", Sivas’ta uygulandı.

İtalya, Letonya ve Türkiye'den toplam 20 kişi katıldığı proje kapsamında Sivas’ta konaklayan katılımcılar sosyal ağların gençler üzerindeki olumsuz etkileri konusunda fikir paylaşımında bulunarak gençlerin bilgisayar ve internette fazla zaman geçirmelerini engellemek için neler yapılabileceği konusunda çözüm önerileri geliştirdiler.

Reklam
Reklam

Projeye katılan gençler proje süresince internet ve sosyal ağları kullanmak yerine kendi ülkelerine özgü oyunları oynayarak ve birbirleriyle sohbet ederek vakit geçirdiler. Bu sayede vakit geçirmenin bilgisayar başında vakit geçirmekten daha eğlenceli olduğunu yaşayarak anlamış olan katılımcılar ülkelerine döndüklerinde bunu arkadaşlarıyla paylaşmaya karar verdiler. İtalya ve Letonyalı gençler Sivas'ın tarihi ve doğal güzelliklerini de görme ve tanıma fırsatı buldular.

Proje sorumlusu Tuğba Kangal; projenin toplamda 3 ay sürdüğünü yabancı proje ortaklarıyla yapılan etkinliklerin yanı sıra grup üyesi öğretmenler tarafından okullarda yapılan bilgilendirme faaliyetleriyle öğrencileri sosyal ağların zararları konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Kangal; projenin amaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştiğini ve proje süresince gençlerin kendilerini daha iyi ifade etme ve kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını da belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: