Sosyal Bilgiler Dersi Hayvanat Bahçesinde Işlenecek

Kayseri'de, ilkokul öğrencileri sosyal bilgiler dersinin bir bölümünü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı'na yaptırılacak hayvanat bahçesi içerisinde işleyebilecek.

Kayseri'de, ilkokul öğrencileri sosyal bilgiler dersinin bir bölümünü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı'na yaptırılacak hayvanat bahçesi içerisinde işleyebilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde 180 bin metrekare alanı kapsayacak hayvanat bahçesi içinde bir de mini hayvanat bahçesi yapılacağını ifade etti. Bu hayvanat bahçesinin çocukların hayvanları daha yakından tanımasını sağlayacağını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Mini hayvanat bahçesinde çiftlik hayvanları ve bazı evcil hayvanlar bulunacak. Bu hayvanat bahçesindeki hayvanlar özel barınaklarda veya tel örgü arkasında bulunmayacak ve hayvanlara temas mümkün olacak. Mini hayvanat bahçesinde kümes hayvanları, cüce keçiler, midilli, sehetland gibi cüce atlar, kedi ve köpekler gibi hayvanlar yer alacak. Mini hayvanat bahçesi ilkokullardaki sosyal bilgiler dersinin görsel alanı gibi de kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalamaya hazırlanıyor. Milli eğitimle konuya ilişkin gerekli görüşmeler yapıldı. Tüm ilkokul düzeyindeki çocukların gruplar halinde buraya getirilmesi düşünülüyor."

Mini hayvanat bahçesinde çocukların hayvanları tanıyabilmesi için bazı bilgilerin verileceği seminer salonu da yapılacağını belirten Özhaseki, "200 kişilik seminer salonunda çocuklara hayvanların tanıtılacağı dersler verilecek. Mini hayvanat bahçesini görmek için gruplar halinde Anadolu Harikalar Diyarı'na gelen çocuklar büyük hayvanat bahçesini de gezebilecek. Anadolu Harikalar Diyarı içindeki iki hayvanat bahçesinde 145 çeşit, bine yakın hayvan bulunacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: