Sosyal Bilimler Lisesi'nin Esiroğlu'na Taşınmasına Tepki

 Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesinin Maçka ilçesi Esiroğlu beldesine taşınmasını istemeyen veliler, Valilik önünde açıklama yaptı.

Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesinin Maçka ilçesi Esiroğlu beldesine taşınmasını istemeyen veliler, Valilik önünde açıklama yaptı. Valilik önünde toplanan veliler adına açıklama yapan Şaduman Genç, Sosyal Bilimler Lisesinin, yönetmelik gereği öncelikli olarak okuldaki alanlarla ilgili yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu merkezlerde açılması gerektiğini savundu. Türkiye'de 32 Sosyal Bilimler Lisesinden biri olan Trabzon'daki okulun, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında alacağı120 öğrenciyi yerleştireceği dersliklerin mevcut olduğunu belirten Genç, şunları söyledi: "Hiçbir siyasi grup, kuruluş, sivil toplum örgütüyle bağlantımız ve dolaylı da münasebetimiz yoktur. Sadece okulumuzun ve öğrencilerimizin geleceğini düşünen anneyiz, babayız, veliyiz. Bizler, Sosyal Bilimler Lisesini, şehir merkezinde olduğu için tercih ettirdik. Çocuklarımızın başına, bu yoğun şehirler arası trafiğin olduğu güzergahta, Allah korusun bir olumsuz hal gelirse bunun maddi manevi sorumluluğunu, bu kararı alanlar taşıyabilecek mi? Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'dan, Trabzon milletvekillerinden, Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan, çocuklarımıza ve bize uyguladıkları bu zulmü üzerimizden kaldırmalarını bekliyoruz, istiyoruz ve rica ediyoruz." Konuşmanın ardın grup, alkışlar eşliğinde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz