Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda ikinci oldular

Fatih Eğitim Kurumları tarafından bu yıl düzenlenen 8. Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nın (SOBİO) ön elemelerinde 51...

Fatih Eğitim Kurumları tarafından bu yıl düzenlenen 8. Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nın (SOBİO) ön elemelerinde 51 farklı ilden 151 okul 462 çalışma ile finallere kalmak için yarıştı.

Bu olimpiyatlarda Gaziantep Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu, ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Yavuztürk’ ün rehberliğinde 7. sınıf öğrencileri Elif Tok ve Zeynep Kutsal finale kalmayı başardı.

Ön elemeyi geçen öğrenciler, ‘Hayata Tarihten Damlalar’ adlı projeleriyle final kısmı için yoğun çalışma gösterdiler. Bu süre içerisinde çeşitli firmalarla görüşmeler yaparak projelerini anlatan öğrenciler, Ömür Yoğurtları ve Tat Makarna’dan tam destek alarak bu firmalar aracılığıyla projelerini hayata geçirme fırsatı buldular.

Reklam
Reklam

İstanbul Fatih Koleji Merkez Kampusünde yapılan finallerde, Cahit Nakıboğlu Okulu finale kalan 42 farklı ilden gelen 102 okul ve 432 öğrenci arasında en iyi olabilmek için mücadele verdi.

170 farklı çalışmayı gün boyu inceleyip izleyen ve farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda, proje dalında Cahit Nakıboğlu Okulu’nu gümüş madalya ile ödüllendirdi. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmacıların yanı sıra “Model İnsan ve Sosyal Sorumluluk” özel ödülleri de dağıtıldı.

Yarışmada altın madalyayı çok az bir puanla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Zeynep Kutsal ile Elif Tok adlı öğrenciler, gümüş madalyanın da kötü bir netice olmadığını belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: