"Sosyal Girişimcilikte Aktif Kadınlar" Projesi

Akdeniz Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin "Sosyal girişimcilik sayesinde aktif kadınlar" projesi uygulamasının başladığı bildirildi.

Akdeniz Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin "Sosyal girişimcilik sayesinde aktif kadınlar" projesi uygulamasının başladığı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Melek Kurt, yazılı açıklamasında, projenin Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'na yaptıkları başvuru ile kabul edilerek uygulanmaya başlandığını belirtti.

Türkiye'deki ilk ve tek kadın kooperatifleri birliği olduklarını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Kooperatifimiz kurulduğundan bu yana önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Daha önce kadının statüsünü yükseltme ve geliştirme projesini başarıyla tamamlayarak 16-35 yaş arası 16 kadını meslek sahibi yaparak iş yaşamı ile buluşturduk. 2014 yılına kadar sürecek Sosyal Girişimcilik Sayesinde Aktif Kadınlar Projesi ile yoksulluk ve sosyal dışlanma ile yüz yüze olan, işsiz, genç, yaşlı gibi dezavantajlı kadınların aktif vatandaş olması için eğitim çalışmaları yapılmasını amaçlıyoruz."

Reklam
Reklam

Kurt, 21 Ekim'de Almanya'da yapılacak eğitim toplantılarına katılacaklarını, 17 Ekim tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dünya Kooperatifler yılı dolayısıyla açıklanacak kooperatifler stratejik planı toplantısına da davet edildiklerini bildirdi.

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz