Sosyal Güvenlik Haftası

Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Hüsamettin Şenel, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı yaptı.

Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Hüsamettin Şenel, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı yaptı.

Şenel, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı birleştirilerek, sosyal Güvenlik Kurumu'nun meydana getirilmesinin üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen, kurumsal kimliğinin henüz oturmadığını belirtti.

Hüsamettin Şenel, atamaların herkese eşit, adaletli yarışma sınavı ile yapıldığı bir kurum istediklerini dile getirdi.

Şenel, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sosyal Güvenlik Sistemi, toplumun tüm kesimlerini bir şemsiye altına toplaması gereken bir sistemdir. Bu şemsiyenin altında, fiilen çalışanlar, çalıştığı halde kayıt dışında bulunanlar, henüz çalışma hayatına başlamamış olan çocuklar ve gençler ile dul ve yetimler varsa işte o zaman sosyal devlet olgusundan bahsedilebilir. Türkiye'deki yüzde 45'leri aşan kayıt dışı istihdam oranı, iş tanımları yapılmaması, taşeron işçilik ve kamuda farklı statülerde istihdam politikaları neticesinde, sosyal güvenlik şemsiyesi delik deşik hale getirilmiştir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: