Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Enver Özbek, kentte Sosyal Güvenlik Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Enver Özbek, kentte Sosyal Güvenlik Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını bildirdi.

Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, SGK olarak vatandaşlara etkin ve iyi hizmet verebilmek için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

İlçelerde Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin açıldığını ve merkezlerin vatandaşlara hizmet verdiğini bildiren Özbek, şunları açıkladı:

"Ülkemizde her yıl 16 Mayıs tarihini kapsayan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmakta. Kurumu paydaşlarımıza tanıtmak, yapılan reformu anlatmak, yeni yasayla ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda sigortalı ve işverenlerimizi bilgilendirmek amacındayız. Sosyal güvenlik ya da güvence arayışları, insanlık tarihi kadar eskidir. Sosyal güvenliğin önemi zamanla daha da anlaşılmış, buna paralel olarak sistem de gelişerek bugünkü modern hale gelmiştir. Öyle ki bu devletin ana görevleri arasında sayılarak, anayasamızın 60'ıncı maddesinde yerini almıştır."

Reklam
Reklam

Kurumda yeni yapılanma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını aktaran Özbek, yapılan reformla sağlık ve sigorta uygulamalarında, norm ve standart birliğinin sağlandığını bildirdi.

Özbek, "Ayrıca 76 milyon vatandaşımızın hemen hemen tamamı genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Bu nedenle kurum daha da önem kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: