Sosyal Güvenlik Haftası

ARTVİN (AA) - Artvin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Zafer Şimşek, kayıt dışını, kayıt altına almak için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Artvin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Zafer Şimşek, kayıt dışını, kayıt altına almak için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi. Şimşek, 7. Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Artvin'deki sıkıntıların başında kayıt dışı istihdamın geldiğini belirterek, "Artvin'de fazla bir çalışma ortamı yok, çalışanın da kayıtlı çalışmasını istiyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi. Kayıt dışı çalışmanın vatandaş için bir kayıp olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti: "İnsanlarımızın sigortasız çalışması hem vergi açısından hem SGK hem de vatandaş için ciddi bir kayıptır. Kayıt dışını, kayıt altına almak için vatandaşlarımız duyarlı olmalı. Toplumda SGK, sadece ceza kesen bir kurum gibi algılanıyor. Biz bu imajı hak etmiyoruz. Biz mümkün olduğu kadar, kanunlar çerçevesinde elimizden gelen kolaylığı sağlıyoruz. Kapımız her daim, herkese açık." Şimşek, Sosyal Güvenlik Haftasının amacın kurumu tanıtmak, toplumda sosyal güvenlik bilincini geliştirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak olduğuna işaret ederek, hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: