Sosyal Güvenlik Haftası

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Musa Bulut, toplumda sosyal güvenlik konusundaki farkındalığın arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Musa Bulut, toplumda sosyal güvenlik konusundaki farkındalığın arttırılmasını hedeflediklerini söyledi. Bulut, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşları hak ve yükümlülük konusunda bilgilendirmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını belirtti. Geleneksel olarak 2009'dan itibaren kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasının bu yıl 12 ile 18 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını ifade eden Bulut, "Toplumda sosyal güvenlik konusundaki farkındalığın arttırılmasını hedefliyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası özellikle vatandaşların hak ve yükümlülükleri ile kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirilmesi amacına hizmet etmesi yönünde büyük önem arz ediyor" dedi. Bulut, hafta boyunca kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversite öğrencilerinin ziyaret edileceğini ve sosyal güvenliğin öneminin anlatılacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: