Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

Her yıl 16 Mayıs'ı içine alan ve 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası...

Her yıl 16 Mayıs'ı içine alan ve 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sakarya Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Kent meydanı'nda yapılan çelenk sunma merasimine Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kenan Tandoğan, SGK Müdür Yardımcıları, Sendika temsilcileri ve kurum çalışanları katıldı.

Yağmur altında gerçekleşen Çelenk Sunma merasiminin ardından bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kenan Tandoğan, haftanın kutlanmasındaki amacın, 'SGK'yı tüm paydaşlara tanıtmak, vatandaşları sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri açısından bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik ve sigortalılık bilincinin oluşturulmasını ve yerleşmesine katkı sağlamak' olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Hafta boyunca Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ve paydaş kuruluşları ziyaret edeceklerini aktaran Tandoğan, kişisel gelişim eğitimi ve işverenlere yönelik plaket töreni de gerçekleştireceklerini söyledi.

Hafta boyunca öğrencilere yönelik sosyal güvenlikle ilgili broşürler ve hikaye kitapları ve çizgi filmler dağıtacaklarını da dile getiren Tandoğan, 2011 yılında toplam 1 milyon TL üzerinde prim ödeyen 52 firmaya il protokolünün de katılacağı bir törenle 16 Mayıs Çarşamba Günü saat 19.30'da Tunatan Tesislerinde plaket töreni düzenleyeceklerini belirtti. Tandoğan ayrıca Sakarya'da düzenli prim ödeyen 250 firmaya da teşekkür mektupları göndereceklerini söyledi.

Hafta boyunca düzenleyecekleri etkinlikler hakkında konuşan SGK İl Müdürü Kenan Tandoğan şunları söyledi: "İl Müdürlüğümüz tarafından farkındalık oluşturmak maksatlı broşürler, SGK Logolu balon, kokart, şapka, kurum flaması gibi çocuklara yönelik çizgi film CD'leri ve hikaye kitapları gibi materyaller halkımızın ve çocuklarımızın yoğun olarak bulundukları mahallelerde dağıtılacak. Öte yandan 15 Mayıs Salı günü kurum personeline Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İşgören tarafından kişisel gelişim eğitimi verilecek. Çalışanlarımıza yönelik motivasyon artırıcı etkinlikler düzenleyeceğiz."

Reklam
Reklam

2011 yılında Sakarya'da toplam yüzde 93'lük tahsilat oranı ile 562 milyon 652 bin 942 TL pirim üretmelerine katkı sağlayan 46 bin 307 işverene, 137 bin 548 sigortalı çalışana, 46 bin 307 bağımsız çalışana, 25 bin 495 kamu çalışanına tüm aileleri ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu olarak teşekkür ettiklerini belirten Tandoğan, "Tüm Sakaryalı paydaşlarımızın sosyal Güvenlik Haftası'nı tebrik ederim" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: