Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, Sosyal güvenliğin, anayasanın ve kanunlarla belirlenmiş vazgeçilemez...

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, Sosyal güvenliğin, anayasanın ve kanunlarla belirlenmiş vazgeçilemez bir insan hakkı olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına yönelik düzenlenen sabah kahvaltısında 13-19 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olacağı açıklandı. Düzenlenen kahvaltıda açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da,16 Mayısı içine alan,13-19 Mayıs tarihleri arası, tüm teşkilatlarımızda sosyal güvenlik haftası olarak kutlanacaktır. 5502 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile kurulan kurumumuz, ülkemizin tamamına yakınına hizmet vermektedir. Söz konusu kanunun 3 üncü maddesinde belirtilen amaç ve görevlerini yerine getirebilmesi, hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirip, bilinçlendirebilmesi, hakların kullanılması ve yükümlülüklerin yerine getirilmesinin temini amacı ile bu hafta boyunca kurumumuzca çeşitli faaliyetler, organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi programlanmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Eker, Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, kendi iç dinamikleriyle ve imkanlar dahilinde bu hafta boyunca gündem oluşturmaya çalışacaklarını söyleyerek, "Sosyal güvenlik, anayasamız ve kanunlarla belirlenmiş vazgeçilemez bir insan hakkıdır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak kurumumuz; vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sosyal güvenlik hizmeti vermektedir. Vatandaşlarımıza verilen bu hizmetlere erişimde, fırsat eşitliğine dayanan, müşteri memnuniyet odaklı, teknolojinin tüm imkânları kullanılarak günlük hayatı kolaylaştırıcı tedbirleri almak, hizmeti daha kısa sürede ve en doğru şekilde verecek çalışmaları yapmak, kurum çalışanları olarak hepimizin asli görevidir" dedi.

Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu itibarla, Sosyal güvenlik haftası etkinliklerinin paydaşlarımız üzerinde, farkındalık oluşturmak bakımından büyük önem taşıdığını düşünmekteyiz. Bu haftayı bu çerçeveden değerlendirdiğimizde, beş yıldır gerçekleştirmiş olduğumuz sosyal güvenlik haftası etkinliklerinin amacına ulaştığını rahatlıkla ifade edebilirim.

Reklam
Reklam

Bu doğrultuda, tüm merkez ve taşra teşkilatlarımızda 13-19 Mayıs tarihleri arasında altıncısını kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftamız İl Müdürlüğümüz Kutlama Komitesi’nce hazırlanan programda belirtilen etkinliklerimizle kutlanacaktır.

Sosyal güvelik haftasının tüm teşkilatlarımızda sağlık ve huzur ve kardeşlik içerisinde kutlanmasını diliyor, tekrar sizlere katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: