Sosyal Güvenlik Haftası’nda Kan Bağışı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ nedeniyle kan bağışında bulundu.SGK il...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ nedeniyle kan bağışında bulundu.

SGK il binasında düzenlenen kan bağış kampanyasına yaklaşık 310 personel ve vatandaşlar destek verdi. Kanın hayati önemi bulunması yanında, yapılamayan tek tedavi aracı olduğunu belirten, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun yaptığı açıklamada, “Gelişmiş ülkelerde kan bağışının nüfusa oranı yüzde beşlere varırken, ülkemizde ise maalesef kan verme alışkanlığının nüfusa oranı yüzde bir buçuklarda seyrettiğini ifade etmek istiyorum. Kan bağışı yaparak, örnek bir davranışta bulunmak ve bir gün hepimize kan gerekebileceğini düşünerek bu kampanyaya katılmanızı istiyorum. İnsanların yardımlaşmasını bir birine iyilik yapmasını temin ettiği için de çok yönlü bir olgudur. Bu açıdan baktığımızda kime kan verdiğimizi düşünmeden kan bağışında bulunmalıyız”dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Kızılay Kan Bağış Merkezi Dr. Mehmet Akıncı ise, “Biz Gaziantep Kan Bağış Merkezi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü'ne kan bağışı kampanyasına destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Her sene burada kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Personeli olsun vatandaşlar olsun hepsi duyarlı davranıyorlar. Duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: