Sosyal güvenlik kurumları tarih olacak

İZMİR (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi tüm sosyal güvenlik kurumlarının yakında tarihe karışacağını, bunların yerine dört temel üzerine inşa edilen reform paketiyle, Emeklilik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası Kurumu, Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Kurumu ile bu 3 kuruma lojistik destek amaçlı yardımcı hizmetler kurumu oluşturulacağını söyledi.

Türkiye'nin Sosyal Güvenlik alanında devrim niteliğinde birçok reform yaptığını dile getiren Göksel, 'Sosyal Güvenlik Kurumları'nın Rehabilitasyonu' konusundaki çalışmaların önemli bir aşamaya geldiğini belirtti. Göksel şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Türkiye, sosyal politikalar alanında önemli aşamalar kat etmiştir. Bu önemli aşamalardan biri de sosyal hizmetlere erişim imkanlarının sağlanmasında gelinen aşamadır. 'Sosyal Güvenlik Kurumları'nın Rehabilitasyonu', önemli bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Devrim niteliğindeki bu çalışmalar yasalaştığı takdirde, tüm çalışanlar ve emeklileri uzun süren bürokratik işlemleriyle sıkıntı içine sokan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi tüm sosyal güvenlik kuruluşları tarihe karışacaktır. Bunların yerine dört temel üzerine inşa edilen reform paketiyle, Emeklilik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası Kurumu, Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Kurumu ile bu 3 kuruma lojistik destek amaçlı yardımcı hizmetler kurumu oluşturulacaktır."