Sosyal iletişim ağlarına bir yenisi daha eklendi: Ping

Apple'ın müziğe dayalı sosyal iletişim sitesi Ping, benzer siteleri kaygılandırdı. MySpace ya da Facebook kullanıcıları Ping'e göçedebilir mi?

Apple, iTunes yazılımının son versiyonunun bir parçası olarak yeni bir sosyal iletişim sitesi başlatıyor.

Twitter gibi siteleri andıran Ping, profesyonel müzisyenlerden ve arkadaşlardan meydana gelen iletişim ağları oluşturmanızı sağlıyor.

Ping'in platformunda, arkadaşlarınızın dinlediği müziğe göre müzik parçalarını 'playlist' olarak gruplamanız mümkün.

Gözlemciler Ping'in başlıca rakiplerinin Myspace gibi müziğe dayalı sosyal iletişim ağları olduğunu söylüyor.

San Francisco'da Ping'i tanıtan Apple'ın kurucularından ve yönetim kurulu başkanı Steve Jobs, ''Tamamen müzikle içli dışlı bir sosyal iletişim ağı.'' dedi.

Reklam
Reklam

''Çok popüler olacağına ve çok hızlı yayılacağına inanıyoruz çünkü bugünden itibaren 160 milyon kişiye açık durumda.''

Ping'e ulaşım Mac ya da kişisel bilgisayarlara yüklü iTunes 10 yazılımıyla, ya da iPhones ve iPod Touch'daki iTunes uygulamalarıyla gerçekleşiyor.

Araştırma şirketi Altimeter'dan analist Michael Gartenberg, ''Bence Ping'in ortaya çıkışından en çok MySpace etkilenecek, Ping güçlü bir rakip olarak öncelikle MySpace'in kullanıcılarını kendine çekebilir.'' diyor.

MySpace 60 milyon kullanıcıya ulaştıktan sonra, son zamanlarda popüleritesinin azaldığına tanık oldu. Çok sayıda MySpace kullanıcısının Facebook'a geçtiği görülüyor.

Teknoloji blog sitesi Boing Boing editörü Xeni Jardin, ''MySpace'den geriye kalan ne varsa, Ping'in altında ezilip kalacak. Ben asıl, Ping'in, Facebook'u sıkıştırıp sıkıştırmayacağını merak ediyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, BBC'ye verdiği mülakatta, ''Amacımız diğer sosyal iletişim sitelerinin kullanıcılarını çalmak değil'' diye tepki verdi.

Wozniak, "Facebook genelde hayatla, bizim Ping ise, müzikle ilgili''. diyor.