Sosyal Market altı yılda 30 bin dar gelirliyi giydirdi

Yozgat Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal Market, kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar 30 bin ihtiyaç...

Yozgat Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal Market, kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar 30 bin ihtiyaç sahibi ailenin giyim ihtiyacını karşıladı.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sosyal Market'in, dar gelirli ailelere yönelik, başta giyim olmak üzere birçok ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Başkan Başer, Sosyal Market'in bugüne kadar 30 bine yakın ihtiyaç sahibi ailenin giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti.
Kışın insanların yaza göre daha fazla giysi ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Başer, "Yazın insanlar bir gömlek yada bir tişörtle gezebiliyor. Çünkü giysi ihtiyacı pek olmuyor. Ama kışın kazaksız, paltosuz ve kabansız gezme gibi bir şansımız yok. Bu bakımdan dar gelirli vatandaşlarımız sosyal markete kışın daha fazla başvuruyor." dedi.
Vatandaşlardan evlerinde ve işyerlerinde kullanmadıkları, kullanılabilir giysi ve eşyaları sosyal markete getirmelerini isteyen Başkan Başer, "Vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları fazla yıpranmamış giysileri marketimize getirmelerini istiyoruz. Yine esnaflarımızdan da ellerinde kalan satılmayan ürünleri marketimize getirmelerini bekliyoruz. Çünkü günde en az 10 ailemiz çocukları ile gelerek burada bulunan giysileri ayakkabıları bedenlerine ve numaralarına göre alarak kullanıyor." diye konuştu.
Sosyal Markete esnaflardan ve bazı firmalardan giysi ve çeşitli ihtiyaç malzemesi yardımı yapıldığını ifade eden Başer,"Vatandaşlarımızın yanı sıra esnaflarımızdan ve bazı firmalardan yardım yapılıyor. Sosyal Market'e yardımda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza ve esnaflara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz