Sosyal Medya

Sosyal medya tüm dünya üzerinde kullanılan bir teknoloji haline geldi. Düzenli ve verimli kullanabilenler için bilgi deryası gibidir.

Sosyal Medya

Sosyal medya tüm dünya üzerinde kullanılan bir teknoloji haline geldi. Düzenli ve verimli kullanabilenler için bilgi deryası gibidir. İnsan aradığı her şeye ve her bilgiye ulaşabiliyor.

Hatta birinin daha önce kullandığı, gezindiği ve ilgilendiği her bilgiye bile ulaşabiliyorsunuz. Bilgisayar teknolojisi o kadar ilerledi ki elinizdeki bilgisayarda bir veriyi yazıp kaydetmeden silseniz bile tuşlara dokunduğunuz sırayla karşınıza çıkaran programlar mevcut.

İnsan bazen merak ediyor. Acaba bildiğimden başka neler var diye. Sonra merakınıza yeniliyor ve eski bir bilgisayarın silinen verilerini geri getirebilen bir program indiriyorsunuz. Sonra da silinen verileri kurtarıp merakla incelemeye başlıyorsunuz.

Reklam
Reklam

Bu merakınız sizi güvensizliğe sürüklüyor veya bilmediklerinizin izini sürüyorsunuz. Kendi halinize de karşı tarafın haline de acımaya başlıyorsunuz. Önce pişman oluyorsunuz sonra da kendinizi hak veren fetvalar kurguluyorsunuz. Sebepler buluyorsunuz. Neticede oyalanıp duruyorsunuz.

Bütün bunları öğrenince anladım ki sosyal medya danışmanlığı diye bir danışmanlık alanı geliştirilmeli. Osman Nuri Topbaş hocamızın dediği gibi internetin karanlık sokaklarından kurtulmanın yolları bulunmalı. Bu sokaklar tehlikeli ve sizi Allah’tan uzaklaştıran sokaklar. Nefsinizle birlikle, şeytanla omuz omuza ilerliyorsunu8z da farkında bile değilsiniz.

Daha dün genç bir anne adayının gece yarımdan sonra ve sabahın beşinde bu sokaklarda dolaştığını gösteren saat çizelgesini görünce kendi halime de onun haline de üzüldüm. Oysa o insanların o saatlerde ya dinleniyor olmalılardı ya da ibadet ediyor olmaları gerekmez miydi?

Paranızla cehenneme doğru yol almak diye buna derim işte. Bu hataya hepimiz düşüyoruz ama görebilmek ve dönebilmek önemli olanı.

Reklam
Reklam

Bekir Kale Ahıskalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz