Sosyal Medya, Kariyer ve İK sektöründe devrim

İşletmelerin kaliteli bir ekip kurmak amacıyla kullandığı sosyal medyaya Furkey.com ile giren Bursalı Necip Yıldırım,...

İşletmelerin kaliteli bir ekip kurmak amacıyla kullandığı sosyal medyaya Furkey.com ile giren Bursalı Necip Yıldırım, iş ilanı eklemek ve kişisel profil (CV) oluşturma hizmetini tamamen ücretsiz veriyor.
Furkey.com kurucusu Necip Yıldırım, internetin hayatımıza girmesiyle, insanlarla ilişki kurma şeklinde de yepyeni yöntemler ortaya çıktığını söyledi. Eskiden birisine referans olmak için kartvizitin arkasına “Kart hamili yakınımdır” diye bir not düşüldüğünü anlatan Yıldırım, online sosyal ağların ortaya çıkmasıyla bu nostaljik uygulamanın yerini ‘listeye ekleme’, ‘bağlantılara ekleme’ veya ‘kişisel ağa ekleme’ gibi kavramların aldığını kaydetti.
Türkiye’deki geleneksel kariyer sistemlerinde ya iş ilanı ekleyenlerden ya da iş arayanlardan ücret alındığını vurgulayan Yıldırım, şu bilgileri verdi: "Furkey.com’da ise hem İş ilanı eklemek, hem de kişisel profil (veya CV) oluşturmak tamamen ücretsiz. Bu yönüyle bir devrime imza atmış durumda. Bir diğer farklılık da, diğer sistemlerde taraflardan sadece biri diğerini görebiliyorken, Furkey.com’da gerek işverenler, gerekse kariyer planlayanlar bir birlerinin bilgilerine ulaşabilmekte. Ayrıca, kişiler bir yandan sistemin sosyal medya özelliklerini kullanarak olumlu intiba uyandırma şansını yakalamakta diğer yandan da diğer profesyonellerle bağlantıya geçerek çevrelerini genişletebilmekteler."
“Profesyonel çevre edinme işi sabır ister” diyen Yıldırım, Networking konusunu ciddiye alıp zaman ayırmak ve kendini iyi tanımak ve tanıtmak gerektiğini ifade etti. Yıldırım, "Networking tek rauntluk bir müsabaka değil, süreklilik isteyen bir uğraş olarak ele alınmalı. Furkey.com olarak, üyelerimize kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri bir ortam hazırladık. Eğitiminden profesyonel geçmişini, ilgi alanlarından sosyal aktivitelerine kadar, her türlü kişisel imaj detaylarını ortaya koyabilmelerine olanak tanıyoruz. Tanıdıklarına kendilerini sürekli olarak hatırlatabilecekleri, ilgi alanlarına göre yeni insanlarla tanışabilecekleri ve ilişkilerini sürekli olarak takip edebilecekleri bir zemin oluşturduk. Türkiye’de sosyal medya ve profesyonel iş ağları her geçen gün biraz daha vazgeçilmez hale gelirken Furkey.com’da kullanıcılar kendileri gruplar kurabilir, başkalarının kurmuş olduğu pek çok guruba üye olabilir ve kurduğunuz guruplara üye olanları yönetebilirsiniz." diye konuştu.
Sosyal iletişim ile e-ticareti birleştirdiklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Artık internette hem bağlantıda olduklarımızın paylaştıkları yazı, yorum, resim ve videoları izlemek hem de profesyonel iş hayatımızdaki etkinlik alanımızı genişletmek mümkün. Sosyal iletişimin renkli dünyası ile profesyonel iş hayatının ciddiyetini buluşturan Furkey.com da üç yıllık yoğun çalışma sonucunda meydana gelen ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olma iddiası taşıyan bir sistem. Dünyada üyelerinin olmadığı hiçbir ülke kalmadı. Böyle bir sistemin Türkiye menşeli olması gurur verici. Bizim felsefemiz, ‘sırf iletişim için iletişim yerine, profesyonel başarı için iletişim’dir. Sosyal İletişim (Networking) kişiler arasındaki iletişimi, B2B (Business to Business) ise şirketler arasındaki ilişkiyi güçlendirilmesi anlamında kullanılan iki kavram. Her iki alanda da faaliyet gösteren internet sitelerinin piyasa değeri milyar dolarlarla ifade ediliyor. Furkey.com’un devrim diyebileceğimiz en önemli bir diğer özelliği, dünyada Networking ve B2B hizmetlerini tek bir çatı altında en başarılı şekilde sunan tek sistem olması. Kişilerin iletişim kurmasını sağlayan veya şirketlerin karşılıklı iş yapmasına olanak tanıyan sistemler var. Bu iki alanı en başarılı şekilde ilk defa biz buluşturmuş olduk.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz