Sosyal Medya'da Fenomen Olmak İsteyenler... Sakın Bunları Yapmayın.

Dünyada gündemin çorbaya döndüğü şu günlerde Twitter, Facebook ve Instagram’dan gün boyu olaylara tepkimizi gösterip tartışmaya giriyoruz. Peki bu hesaplarımızı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte size altın öneriler…

DM’lerden Yürümeyin!

Sosyal medya hesaplarınızda DM’den gelen virüslü mesajlara karşı uyanık olun. Eski bir arkadaşınızın porno videosunu izlemek için gönderilen linke tıklamayın! Tıklarsanız, yüzde 100 hesabınız bir virüs tarafından ele geçirilecektir.

Virüslü linke tıkladığınız anda hesabınızdan otomatik paylaşımlar ve tweetler gönderilmeye başlayacak ve listenizde kim varsa hepsine DM ile Virüs gidecektir.
Etiketlerken Dikkat!

İnstagram’da paylaşımlarınızın daha çok beğeni alması için tek yol, etiketler. Daha çok beğeni almak için fotoğraflarınızın altına anlamsız etiketler döşemeyin.

Reklam
Reklam

Mesela, kumsalda çektiğiniz ayaklarınıza 3 kişiden daha fazla beğeni almak için #loveme #honneybee gibi onlarca alakasız etiketi yazarak sadık takipçilerinizi bezdirmeyin.

İngilizce alakasız etiketler kullanarak daha fazla beğeni toplayayım derken, absürd bir çok hesabın hedefi olabileceğinizi unutmayın.
Twitter’ı Bağlamayın!

Gün içinde yaşanan olaylara tepki vermek için timeline’ı açık oturuma çevirmeyin!

Ünlülerin paylaşımlarını sürekli RT yapmak yerine favori butonunu kullanın. Onlar ünlü, herkes okuyor ve RT ediyor zaten.
Klavye Başında Erkeklik Yapmayın!

Sosyal medyada açıkça fikrini söylemek herkesin hakkı. “İstediğimi söylerim” diye öfke nöbetleri geçirip arkadaşlarınızın, ailenizin, dostlarınızın kalbini kırmayın.

Yanındayken yüzüne söyleyemeyeceğiniz sözleri, klavye başından kusarak etrafınızdakileri kaybetmeyin.