Sosyal Medyada Kaçak Avcı Takibi

MANİSA (AA) - SEDAT ŞİMŞEK - Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, sosyal paylaşım sitelerinde sürdürdüğü inceleme üzerine, "kaçak" ya da "limit fazlası"

Son 2 yılda 9 avcıya 45 bin liralık ceza Bayil, 2 yıldır sürdürülen denetimlerde, yaklaşık 6 bin belgeli avcının bulunduğu Manisa'da 9 kişiye toplam 45 bin 880 lira idari para cezası verildiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu yolla 2012 yılında, bir kişiye avlanan hayvan sayısının fazlalığı, yasak avlanma gibi nedenlerle 10 ayrı olaydan toplam 38 bin lira ceza verildi. Aynı yıl içinde bir başka kişiye de keklik ve tavşan vurmasından dolayı 406 lira idari para cezası, ayrıca tazminat cezası verildi. 2013 yılında ise yine aynı gerekçelerle 7 kişiye toplam 2 bin 805 lira idari para cezası ile 4 bin 669 lira tazminat cezası uygulandı." Avcılığın sıkı kurallara tabi bir faaliyet olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Bayil, "Avlanmak için belli günler ve av hayvanı sayısı sınırlaması var. Cumartesi, pazar, salı, çarşamba ve resmi tatil günlerinde belgeli kişiler avlanma yapabilirler. Avlanma saatleri ise gün ışıması ile gün batımı arasında yapılabilir. Bir avcı belgem var diye istediği kadar hayvan vuramaz" uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: