Sosyal Medyada Sözleriyle Sürekli Gündemde Kalan 10 Şair

Sosyal medyada en çok paylaşılan ve sözleriyle gündeme damga vuran 10 şairi listeledik.

1- Cemal Süreya yalnız kaldığımızda ya da sevdiğimize açılmak için en önemli şair. Facebook, Twitter, Blog veya diğer araçlar Cemal Süreya’nın anılmadığı yer, anmayan kişi yok gibi.

2- Her lafa verecek bir cevap arayanlar, çareyi Mevlana’nın dergahında buluyor. Giderli, atarlı küslüklerin, dargınlıkların ince sitemidir; lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diyen Mevlana, aşağıdaki sözüyle de sevmek – sevilmek için çare arayın da diyor.

3- Yaşadığı dönemde epey zorluk çeken Oscar Wilde, romantik sözler ve samimi düşünceler için başvurulan başka bir isim. Yazmadığı kitap sebebiyle yargılanan şair, inandığı değerler için ödün vermemiştir.

Reklam
Reklam

4- Bob Marley, her genç erkeğin müziğiyle olmazsa kendine has tavrı ve duruşuyla sürekli sözlerinden alıntılar yapar.

5- Osho, kendini aramak isteyenlerin sığınağı gibi. O sadece bir şair değil, bir terapist ve ruhumuzu dinginleştiren alimdir.

6- V For Vandetta, Maskeli bir film kahramanı. Efsane odur ki zamanın İngiltere’sinde adından epey söz ettirmekle kalmayıp günümüzde de dillendirilmekte

7- Charles Bukowski; Kadınlar, alkol ve bohem yaşamın ustasıdır. Tüm hayatında aylak ve meteliksiz yaşayan yazar hiçbir zaman niteliksiz olmamıştır.

8- Nietszche, adını yazmak, kişiliğini anlamak kadar zordur. Filozof bıyıkları, bakışları ve mağrur duruşuyla paylaşılmayı hep hak ediyor.

9- Shakespeare, isminin yazılımı zor olan bir aydındır. İngiliz ve dünya edebiyatının en büyük şairi olarak bilinen yazar, asıl meselesimizin olmak ya da olmamak olduğunu dile getirerek bizi hep düşündürtmüştür.

10- Listemizin son ismi Paul Auster, Amerika ve dünya edebiyatının yaşayan efsane ismi, en fazla paylaşılan yazar olarak listede yer alıyor.

Reklam
Reklam