Sosyal Medyada Tanıştığı Filipinli Kız İle Dünya Evine Girdi

Eskişehirli bilgisayar mühendisi bir genç, sosyal medya aracılığıyla tanıştığı Filipinli kızla hayatını birleştirdi.Eskişehir’de yaşayan bilgisayar...

Eskişehirli bilgisayar mühendisi bir genç, sosyal medya aracılığıyla tanıştığı Filipinli kızla hayatını birleştirdi.

Eskişehir’de yaşayan bilgisayar mühendisi Yağız Erkin Çetin, sosyal medya ortamında Filipinli Leica Umali ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan çift, evlenme kararı aldı. Bunun üzerine Leica Umali, Çetin ile evlenmek üzere ablası Maila Umali’yi da yanına alarak Filipinler'den Türkiye’ye geldi. Filipinli gelini İstanbul Atatürk Havaalanı’nda karşılayan Çetin ve ailesi, daha sonra karayoluyla Eskişehir’e geldi. Kente ayak basar basmaz Yağız Erkin Çetin ve Leica Umali, Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’na giderek hayatlarını birleştirdi.

Reklam
Reklam

Nikah sonrası açıklamalarda bulunan mühendis Çetin, Leica ile İngilizce olarak anlaştıklarını belirterek, biriyle dünya evine girmekten ötürü mutlu olduğunu söyledi. Tanışma öyküsünü anlatan Çetin, “Biz internette Facebook’tan tanıştık. Sonrasında ben Hong Kong’a seyahat ettim ve orada görüştük. Ondan sonra internette ilişkimize biraz daha devam ettikten sonra Leica, vizesini alarak Türkiye’ye geldi, burada da evlendik. Ailelerimiz bu duruma sıcak baktı. Leica’nın kendisi Filipinli ama Hong Kong’da çalışıyordu. Leica’nın ailesiyle sadece internetten görüştük, onlar beni sevdi ben de onları sevdim. Yani ailesi de bu durumdan memnun” dedi.

Çetin, Filipinli Leica’nın Müslüman olmaya sıcak baktığını da aktararak, “Tabi bizler Müslümanlığı anlatıyoruz. İsterse olur, isterse olmaz kendisine bağlı. Yani İslam’da zorlama yok” ifadelerini kullandı.

Mühendis Yağız Erkin Çetin’in annesi Mübeyyen Çetin ise, durumu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını dile getirerek, Filipinli gelinlerini çok sevdiklerini ve aralarındaki diyalogu İngilizce olarak sağladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Çiftin, hayatlarını İstanbul’da sürdüreceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: