"Sosyal Medyayı Etkili Kullanma" Semineri

İzmit Belediyesi'nce Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere "Sosyal Medyayı etkili kullanma" semineri düzenlendi.

İzmit Belediyesi'nce Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere "Sosyal Medyayı etkili kullanma" semineri düzenlendi.

İzmit'teki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen seminere, Star Gazetesi Yazarı ve Twitter'da "beyinsiz adam" adıyla yazan Hakim Türkmen katıldı.

Burada konuşan Türkmen, Twitter'la tanışmadan önce de mizah yazdığını, yaklaşık 2 sene önce Twitter'la tanıştıktan sonra, yazılarını 140 karakterle burada paylaşmaya başladığını belirterek, takipçi sayısının hızlı bir şekilde yükselmesinin mizah anlayışından kaynaklandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkmen, sosyal medyada iki şeyin çok önemli olduğunu anlatan Türkmen, birinin güvenlik diğerinin de yer bildirimleri ve nelerin yapılacağının belirtilmesi olduğunu kaydetti.

Bu şekilde yazılan bilgilerle olumsuz niyeti olan insanlara fırsat verildiğini vurgulayan Türkmen, "Geleneksel hırsızlık yönteminde, giderler, evin ışıkları kapalıysa eve girerler ama her şey değişti. Hırsızlarda sosyal medyada, Twitter, Facebook kullanıyor. Adam, senin 1 hafta boyunca tatilde olduğunu yazdığını gördüğünde, inanılmaz bir bilgi vermiş oluyorsunuz" diye konuştu.

Sosyal medyada o andaki duyguyla yapılan paylaşımların ileride sorun olabileceğine dikkati çeken Türkmen, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada, tepki için bir şeyler paylaşmadan önce, birkaç dakika düşünmek lazım. Yazılan şeylerin, paylaşılan fotoğrafların, her şeyin izi sürülebilir. Bir işe girecekseniz, işe girip girmeyeceğinizi belirleyen, terfi etmenizi etkileyecek şeylerdir."

Twitter'da tanınan kişi olduktan sonra hayatında bir takım değişiklikler yaşadığını dile getiren Türkmen kendisine 'fenomen' denilmesini kabul etmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Twitter'ı, bir yerde çalışıp, boş vakitlerimde kullanmadığını ifade eden Türkmen "Ben zaten mizah yazıyordum, Twitter'da yazmaya başladım. Dolayısıyla, ben zaten yazan çizen biri olduğum için, sosyal medya benim için bir referans gibi oldu. İyi de oldu. Çünkü, o 140 karakterlik paylaşımlarla insanlara ulaştım. Onlarda yazdıklarımı beğendiler. Hatta onu yaz, şunu yaz şeklinde beni yönlendirdiler. Bu doğal olarak arayıp da bulamadığım bir şeydir" şeklinde konuştu

Türkmen, sosyal medya konusunda okullarda, üniversitelerde ders konusu olması gerektiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Siz, istediğiniz kadar yok sayın, istediğiniz kadar küçümseyin, kocaca insanlar misafirliğe gittiğinde, karşı karşıya otururken, televizyon izlerken bile ellerinde cep telefonuyla internete, sosyal medyaya giriyorlarsa, bu artık hayatın ortasına oturmuş demektir. Ben de özellikle lise öğrencilerine yönelik, sosyal medya ve internet kullanımı hakkında bilgilendirme seminerleri veriyorum."

Sosyal medyada kullanıcıların Türkçe'yi doğru kullanmadığını, tuhaf yazım şekilleri geliştirdiklerine değinen Türkmen, "Ölçülü olduğu sürece bu zarar vermez ama aşırı olduğu zamanda, 18 yaşındaki kişi ile 24 taşındaki adam anlaşamayacak bir duruma gelebilir" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkmen, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı seminerde öğrencilerin de sorularına cevap verdi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: