Sosyal paylaşım sitesi genç kızın hayatını kararttı

Malatya'da adına açılan facebook sayfası sebebiyle intihara kalkışan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Zeynep Abuşoğlu, 9...

Malatya'da adına açılan facebook sayfası sebebiyle intihara kalkışan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Zeynep Abuşoğlu, 9 aydan bu yana yaşam mücadelesi veriyor.
Aile dramına dönüşen olayda, Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Araştırma Hastanesinde yapılan fizik tedavi işlemleriyle uzuvlarını hareket ettirme kabiliyetine yeniden kısmen kavuşan genç kızın, beyninde oluşan kalıcı hasarın tedavisi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde tedavi görmesi gerekiyor.
Kısıtlı imkanlarla hem geçimini sürdüren hem de çocuklarının tedavisiyle uğraşan aile yardım bekliyor.
Üniversite öğrencisi Abuşoğlu'nun Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan babası Ali Abuşoğlu, Adıyaman Üniversitesi Muhasebe Bölümü birinci sınıf öğrencisi kızının, arkadaşlarının uyarması üzerine kendi adına sosyal paylaşım sitesi ''facebook''ta sayfalar açıldığını gördüğünü ve intihara kalkıştığını söyledi.
Ev arkadaşı tarafından Adıyaman Devlet Hastanesine kaldırılan kızının burada ilk müdahalenin ardından Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildiğini belirten Ali Abuşoğlu, Malatya'da yapılan tedavinin ardından beynine oksijen gitmeye başlayan kızının yeniden hayata tutunduğunu, evladının yapılan tedavisinin ardından cihazlarla birlikte eve gönderildiğini anlattı.
Bitkisel hayatta olan ve hiç bir çağrıya tepki vermeyen kızının tedavisi için Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün desteğiyle Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Araştırma Hastanesinde 4.5 ay boyunca fizik tedavi gördüğünü aktaran Abuşoğlu, “Kızımın arkadaşları onun, kendisi adına açılan sayfalar sebebiyle intihara kalkıştığını söyledi. Kızım, kendi adına açılan sayfaları gördükten sonra tüm arkadaşlarına mesaj atarak, söz konusu sayfalarla ilgisi bulunmadığını belirtmiş. Ancak, çok fazla sorun etmiş olmalı ki, ilaç alarak canına kıymak istemiş. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundum. Ancak, şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Kızımı bu halde görmeye dayanamıyorum Ankara'ya yine yardımlarla götürdüm. Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Araştırma Hastanesinde 4,5 ay fizik tedavisi gördü, ama beyin tedavisi görmedi. Benim kızımın beyin tedavisine ihtiyacı var. Zeynep'in eski haline kavuşabilmesi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine tedavi görmesi gerekiyormuş. Bunun için uğraşıyoruz. İnşallah kızım iyileşecek, Tekrar Üniversite okuyacak benim kızım buna inanıyorum. Akçadağ’dan Malatya’ya gidecek yol param bile yok. Yetkililerden, hayırsever insanlarımızdan yardım istiyorum.” dedi.
Annesi Ayyüş Abuşoğlu ise kızının bu hale gelmesinde sorumlu kızının bu hale gelmesinden sorumlu olanlardan şikâyetçi olduğunu kaydetti.
"Benim Akçadağ’dan Malatya’ya gidecek yol param bile yok. Ben kimseden 25 kuruş fayda bile istemiyorum. Ama sadece kızımın iyileşmesini istiyorum." diyen Abuşoğlu, yetkililerden yardım istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz