Sosyal yardımlarda 'Kart 61' dönemi başladı

Trabzon Belediyesi'nden yardım alan bin 200 yardıma muhtaç vatandaş, kumanyalarını 'Kart 61' ile anlaşmalı bakkal...

Trabzon Belediyesi'nden yardım alan bin 200 yardıma muhtaç vatandaş, kumanyalarını 'Kart 61' ile anlaşmalı bakkal ve marketlerden alıyor.

Trabzon Belediyesi, fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımları uygulamaya koyduğu Kart 61 sistemi ile ulaştırıyor. Eskiden fakirlere poşetler içinde kuru gıda yardımında bulunan belediye, artık yapılacak yardımları vatandaşların tercihine bıraktı. Vatandaşlar, belediyenin kendilerine verdiği Kart 61 ile mahallelerinde anlaşması bulunan bakkal ve marketlerden tercihlerine göre alışveriş yapabiliyor. Aynı şekilde ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar, bu kartlarla ekmeklerini anlaşmalı market ve bakkallardan alabiliyor.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Gümrükçüoğlu, belediyeden yardım alan vatandaşların ihtiyaçlarını bundan böyle Kart 61 ile mahallelerinde bulunan anlaşmalı market ve bakkallardan yapabildiklerini söyledi.

Her ayın ilk haftası içerisinde Kart 61'e yardım paketlerine verilen teklif kadar yükleme yapılacağını anlatan Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımız da kendisine en yakın ya da ucuz olan bakkal ve marketlerden her türlü (Alkol, sigara, şans oyunu, telefon kontörü vs. hariç) alışverişlerini yapıyorlar. Böylece belediye dağıtım yükünden kurtulurken; ihtiyaçlı vatandaşlar da kendi tercihlerine göre alışverişlerini yapıyorlar.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz